Sever Voinescu: USL face presiuni în unele judeţe din Moldova asupra aleşilor democrat-liberali

Epoch Times România
05.04.2012

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, a acuzat, joi, Uniunea Social Liberală că face presiuni în anumite judeţe din Moldova asupra aleşilor locali democrat-liberali pentru a-i determina să plece din partid, negând informaţiile privind plecarea din formaţiunea politică a deputatului Cristinel Dugulescu.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al PDL vin în contextul informaţiilor vehiculate în unele media privind plecarea din partid a parlamentarilor Cristinel Dugulescu şi Dorel Borza.

"Pot să vă spun că am vorbit personal cu unul dintre cei doi, dl Dugulescu, şi, de altfel, a şi spus public, miercuri, că nu are de gând să plece din PDL, nici prin minte nu i-a trecut", a declarat Sever Voinescu.

În privinţa strategiei PDL menite să stopeze plecările din rândul democrat-liberalilor, Sever Voinescu a afirmat că această chestiune poate fi analizată din punctul de vedere "al conducerii partidului", fiind şi o problemă care ţine de "caracter".

"Ţine şi de modul în care unii înţeleg oportunitatea, şansa, care îţi apare în viaţă. (...) Lucrurile sunt amestecate aici. Ceea ce mie mi se pare important este felul în care USL provoacă aceste lucruri. Şi nu că le provoacă. Pot să vă spun că din foarte multe locuri, din foarte multe judeţe, ni se transmite că există o presiune a USL, cu ameninţări. Ameninţările constând, să spunem pe româneşte: venim mâine la Putere şi o să vezi ce o să păţeşti, dacă nu candidezi pentru noi. Nu o să vină la putere, dar sunt oameni mai slab de îngeri care pot crede asta. (...) Apoi felul acesta senin de a primi oameni, după ce ai acuzat traseismul politic, este cu adevărat dezgustător", a susţinut democrat-liberalul.

Întrebat în legătură cu o centralizare a numărului de parlamentari democrat-liberali care ar urma să candideze la alegerile locale pentru funcţii de preşedinte de Consiliu Judeţean sau primar, Voinescu a răspuns că nu deţine o astfel de cifră. Totuşi, el a confirmat, în context, faptul că există discuţii cu privire la o viitoare candidatură la alegerile locale a unuia dintre actualii miniştri ai PDL.

"Există o discuţie cu ministrul pe care l-aţi menţionat (Stelian Fuia, ministrul Agriculturii), dar să vedem ce va decide, până la urmă, domnia sa", a afirmat Voinescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor