Acuzaţiile de plagiat duc la demisia unui ministru german

Pentru a doua oară în doi ani, acuzaţiile de plagiat au dus la demisia unui membru-cheie al guvernului cancelarului german Angela Merkel.

Cancelarul Angela Merkel a anunţat sâmbătă că a acceptat demisia ministrului educaţiei Annette Schavan, o aliată şi confidentă apropiată.

Demisia a avut loc la patru zile după ce un consiliu de la Universitatea Heinrich Heine a votat să anuleze doctoratul doamnei Schavan, spunând că ea a plagiat părţi ale tezei ei în 1980.

Schavan neagă acuzaţiile şi a promis să lupte împotriva deciziei. Cu toate acestea, ea a spus că se retrage pentru ca situaţia ei să nu cauzeze "probleme" în ministerul educaţiei.

Cu doi ani în urmă, ministrul apărării lui Merkel, Karl-Theodor zu Guttenberg, a demisionat pentru acuzaţii de plagiat.

Cancelarul a declarat că a acceptat demisia lui Schavan cu "inimă grea." Ea a afirmat că ministrul regional Johanna Wanka a fost numit succesor al lui Schavan.

Probleme ministeriale au loc tocmai când Angela Merkel se pregăteşte pentru alegerile parlamentare din septembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe