Acuzaţii grave. Nora lui Virgil Măgureanu îl denunţă pe fostul şef al SRI

Alina Măgureanu, nora fostului şef al SRI Virgil Măgureanu, s-a prezentat luni la sediul DNA, pentru a depune o plângere penală împotriva acestuia.
Virgil Măgureanu, fost director SRI (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
26.10.2015

Ulterior, Alina Măgureanu a ajuns şi la Secţia de Poliţie a Sectorului 1, unde a declarat că a depus mai multe plângeri împotriva familiei Măgureanu pentru violenţă domestică, intimidare şi ameninţare, dar şi pentru fapte de corupţie.

Alina Măgureanu le-a dezvăluit jurnaliştilor că a fost agresată de soţ şi a fost ameninţată de socri, iar sesizările pe care le-a formulat nu au fost soluţionate de instituţiile abilitate, informează Agerpres.

"Plângerile sunt nenumărate, sunt plângeri pentru violenţă domestică împotriva lui Marian Măgureanu (soţul — n.r.), sunt plângeri de intimidare, de ameninţare împotriva soţilor Măgureanu şi sunt plângeri pentru fapte de corupţie pe care sunt nevoită să le fac publice, pentru că vrem să se termine cu corupţia în ţara aceasta. (...) Sunt plângeri referitoare la nişte ameninţări, la nişte sechestrări de acte de firmă, sunt foarte multe plângeri, (...) am foarte multe dosare pe rol şi de un an mă chinui cu justiţia din România şi cu instituţiile abilitate, cu secţiile de poliţie. (...)

Sper să se facă dreptate, sper să se respecte litera legii, sunt foarte supărată pe legea din România şi pe cei care reprezintă legea. Am încredere în schimb în DNA, pentru că am văzut că în nenumărate situaţii şi-a făcut treaba. Sper să fiu şi eu printre cei care beneficiază de atenţia dânşilor", a declarat Alina Măgureanu, pentru B1 TV.

Nora fostului şef al SRI susţine că a fost ameninţată de acesta. "Am primit ameninţări prin intermediul contabilei. Documentele de la firma pe care o deţin sunt sechestrate în seiful dânsului. Am fost târâtă într-un proces penal de către foştii socri."

Femeia nu a dorit să precizeze ce anume a sesizat la DNA, motivând că nu doreşte să încalce vreo procedură, însă întrebată ce înţelege prin fapte de corupţie a răspuns: "trafic de influenţă, dare de mită, luare de mită".

Alina Măgureanu s-a plâns că a fost supusă violenţei domestice de către fostul ei soţ, Marian Măgureanu. "M-am dus bătută la secţia 2, cu copilul de mână. Mi s-a spus să-mi rezolv singură problemele. Am cerut ordin de protecţie şi mi s-a spus că nu ştiu cu cine mă pun. Îmi este foarte frică. Am primit ameninţări cu moartea pe stradă. (...) Mama mea are un proces pe rol la Tribunalul de la Buftea. Am fost ameninţată de către foştii socri că se va ajunge la acest proces dacă spun ceva din ce am văzut în acea familie. (...) Mie mi s-a demonstrat până în acest moment că familia Măgureanu reprezintă legea şi pot să aduc probe. Am foarte multe probe şi îmi asum tot ceea ce spun", a adăugat Alina Măgureanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor