Actriţa Lauren Bacall a decedat la vârsta de 89 de ani

Lauren Bacall  alături de regizorul Roger Corman şi de Gordon Willis, 2009, Angeles, California
Lauren Bacall  alături de regizorul Roger Corman şi de Gordon Willis, 2009, Angeles, California (Getty Images)

Actriţa Lauren Bacall, unul dintre simbolurile Hollywood-ului, a decedat la vârsta de 89 de ani, în urma unui atac cerebral, în locuinţa sa din Dakota. Decesul a fost confirmat marţi de familia primului soţ al celebrei actriţe, Humphrey Bogart.

"Cu profundă durere, dar şi cu multă recunoştinţă pentru viaţă ei incredibilă, confirmăm decesul lui Lauren Bacall", a anunţat familia Bogart într-un mesaj publicat pe contul său de Twitter şi citat de Mediafax.

Cele mai cunoscute filme ale lui Bacall rămân clasicele To Have and Have Not (1944), The Big Sleep (1946), Dark Passage (1947) şi Key Largo (1948) în care a jucat alături de Bogart.

Bogart şi Bacall au fost cândva cel mai popular cuplu de la Hollywood, atât pe marile ecrane cât şi în viaţa de zi cu zi, căsătoria lor ce a durat 11 ani fiind o sursă de inspiraţie romantică. Cei doi s-au cunoscut înainte ca Bacall să joace în primul său film, To Have and Have Not, regizat de mentorul actriţei, Howard Hawks. Deşi avea doar 19 ani, Bacall s-a dovedit perechea perfectă pentru Bogart, în vârstă de 44 de ani.

După ce Bogart a murit la vârsta de 57 de ani, bolnav de cancer esofagian, Bacall a fost pe punctul de a se căsători cu Frank Sinatra. În 1958, la câteva zile după ce actriţa a acceptat cererea în căsătorie a lui Sinatra, acesta a rupt brusc relaţiile cu ea, refuzând să-i mai vorbească timp de două decenii.

Bacall s-a recăsătorit în 1961 cu actorul Jason Robards, câştigător al premiului Oscar. Cei doi au divorţat în 1969, după ce au avut un copil, Sam, devenit actor şi el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură