Acţiunile chineze au înregistrat pierderi din nou

(Captură Foto)

Deşi vineri au înregistrat scăderi de peste 4% - o situaţie care a ridicat pierderile săptămânale la peste 10% - acţiunile chineze au primit din nou lovituri puternice în sesiunea de tranzacţii de luni dimineaţa.

Începând cu 7:10 a.m., ora Londrei, (2:10 a.m. ET), indicele Shanghai Composite a scăzut cu 6,44%. Astfel, pierderile înregistrate după atingerea nivelului de 5178,2 la 12 iunie au ajuns în prezent la 36,62%, conform Business Insider.

Indicele are acum cel mai scăzut nivel de la jumătatea lunii martie, în condiţiile în care, în ciuda recentelor pierderi, indicele a înregistrat totuşi o creştere de 50% în ultimele 12 luni.

“Măcelul” din Shanghai este copiat de alţi indici din China continentală.

Indicii CSI 300 şi CSI 500 - care includ între 300 şi 500 dintre cele mai mari firme din Shanghai şi Shenzhen, în funcţie de capitalizarea pieţei -, au scăzut cu 7,49% şi, respectiv cu 8,68%.

Pierderile au loc în ciuda faptului că în weekend s-a anunţat că imensului fond de pensii al Chinei i se va permite acum să investească până la un trilion de yuani în stocurile interne – cea mai recentă dintr-o serie lungă de încercări din partea guvernului din Beijing de a opri prăbuşirea pieţei de acţiuni chineze.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie