Accident în lanţ în Slovenia. Un român cu dublă cetăţenie mort, altul rănit

Zeci de maşini, printre care patru tiruri şi un autobuz, s-au ciocnit sâmbătă, în Slovenia, în cel mai mare accident auto produs vreodată în acest stat. Printre victime se numără şi doi români.
(photos.com)

O tamponare în lanţ produsă în vestul Sloveniei între zeci de automobile şi camioane, în condiţii de ceaţă densă, s-a soldat cu patru morţi şi 30 de răniţi. O persoană cu dublă cetăţenie română/italiană a decedat în urma accidentului iar o altă persoană, de asemenea cu cetăţenie română/italiană a fost rănită, a informat Ministerul român al Afacerilor Externe.

Conform primelor informaţii furnizate de către Spitalul Universitar Ljubljana, starea de sănătate a pacientului rănit este stabilă, viaţa sa nu este în pericol şi, foarte probabil, va putea fi externat în următoarele zile, a precizat duminică MAE, la solicitarea Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, familia cetăţeanului decedat a luat decizia ca acesta să fie repatriat în România.

Accidentul în lanţ a avut loc pe o autostradă ce face legătura între Ljubljana, capitala ţării, şi coasta de la Adriatica. Fotografii făcute de martori oculari şi preluate de presa locală înfăţişează zeci de maşini tamponate, unele dintre ele prinse sub tiruri. Cauza cea mai probabilă a carambolului a fost ceaţa densă din zonă.

În incident au fost implicate în jur de 70 de vehicule iar autostrada a rămas închisă, în timp ce echipaje de intervenţie, pompieri şi poliţie, încercau să ofere ajutor şi să deblocheze zona.

Potrivit agenţiei de stat slovene STA, acesta este cel mai important incident de acest tip care a avut loc în istoria acestui mic stat membru UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne