Primar din judeţul Olt, împuşcat în inimă la vânătoare

Primarul unei comune din Olt a fost ucis, din greşeala de un coleg de vânătoare. Culmea, cel care l-a împuşcat pe edil şi-a pierdut în urmă cu şase ani copilul, împuşcat cu o armă de vânătoare.
Vânător
Vânător (pbs.org)
Ana Ion
09.01.2016

UPDATE: Vânătorul care l-a împuşcat pe primarul din Tătuleşti a fost şi el, acum câţiva ani, victima unui accident cauzat de o armă de vânătoare. În 2009, copilul său, de şase ani şi jumătate a fost împuşcat de un adolescent cu care se juca în timp ce se afla în vacanţă la bunici, in comuna Tatuleşti, a precizat, sambătă, pentru Agerpres, viceprimarul Ştefan Marius Petruţ.

***

Primarul comunei Tătuleşti din judeţul Olt, Lucian Istrate, a fost împuşcat accidental, sâmbătă, în timp ce lua parte la o partidă de vânătoare, decedând la scurt timp. Edilul a fost împuscat de un alt vânător, alicele nimerindu-l în inimă, relatează Gândul.info.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Olt, Claudia Radu, incidentul a fost sesizat de un coleg de vânătoare al primarului, care a anunţat că l-a împuşcat, din greşeală, pe edil.

Partida de vânătoare era una autorizată, a mai precizat Claudia Radu, adăugând că procurorii au fost anunţaţi şi vor demara o anchetă pentru ucidere din culpă.

Incidentul a avut loc în jurul orei 11.30.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Olt, doctorul Marian Furtună şi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au confirmat că Istrate a fost împuşcat accidental de unul dintre vânători, alicele nimerindu-l în inimă.

La partida de vânătoare participau şase vânători şi doi gonaci, primarul din Tătuleşti fiind unul dintre gonaci. Imediat după producerea tragediei, primarul a fost urcat într-o maşină pentru a fi transportat la Spitalul Slatina, iar la Jitaru s-au întâlnit cu echipajul de la Ambulanţa Olt, solicitat să intervină la faţa locului prin 112.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor