Accident de avion în Polonia, 11 morţi

Accident de avion în Polonia
Accident de avion în Polonia (Captură Youtube)

Unsprezece persoane au fost omorâte şi una rănită într-un accident de avion care a avut loc sâmbătă în sudul Poloniei. Avionul, care transporta paraşutişti, s-a zdrobit la sol şi a luat foc la scurt timp după decolare.

Conform experţilor în traficul aerian, incidentul este unul dintre cele mai grave înregistrate în Polonia în ultimii ani.

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, citat de Reuters, declarat că cei unsprezece paraşutişti şi pilotul se aflau la bordul unui avion mic cu două motoare, model Piper Navajo, care decolase pentru un zbor de antrenament. Câteva minute mai târziu s-a prăbuşit la sol, luând foc în oraşul Topolow.

Conform declaraţiilor autorităţilor, nimeni de la sol nu a fost rănit. Pompierii au fost chemaţi de urgenţă, găsind iniţial doi morţi şi un rănit. După cercetări numărul victimelor a fost ridicat la 9 persoane, ceilalţi fiind găsiţi în epava avionului.

Avionul aparţinea unei şcoli de paraşutism. Conform estimărilor iniţiale, cauza accidentului ar putea fi supraîncărcarea avionului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe