Abuzul în serviciu. Florin Iordache: "Cred că un prag modic nu va deranja pe nimeni"

După ce în iarnă impunea, prin OUG 13, un prag de 200.000 pentru abuz în serviciu, acum Iordache avansează ideea unui prag de 19.000 de lei. Rămâne de văzut ce se va întâmpla însă mai departe.
Florin Iordache
Florin Iordache (Mihut Savu / Epoch Times)

Celebrul autor al OUG 13, deputatul PSD Florin Iordache, a declarat marţi, răspunzând la întrebările presei, că un prag pentru abuzul în serviciu "undeva la 19.000" de lei "nu va deranja pe nimeni.

Potrivit Hotnews, Iordache a mai susţinut că acest prag a fost "solicitat în două decizii ale Curţii Constituţionale" şi că, "dacă va fi un prag modic, cred că nu va deranja pe nimeni".

Pentru a susţine această sumă, Iordache a invocat o propunere a Asociaţiei Magistraţilor din România legată de echivalenţa a 10 salarii, "undeva la 19.000" de lei.

Reamintim că pe agenda comisiei speciale pentru legislaţia din domeniul Justiţiei se află punerea în acord a codurilor penale cu deciziile CCR, decizii care, cel puţin în materie de stabilire de abuz în serviciu au fost puternic criticate, multe voci susţinând că CCR îşi depăşeşte rolul.

De altfel, şi judecătoarea Livia Stanciu, a formulat o opinie concurentă la decizia prin care CCR a obligat Parlamentul să impună prag valoric la abuz în serviciu, argumentând că acest for nu poate impune obligaţii legiuitorului deoarece Curţile Constituţionale nu fac politică legislativă, nu creează legi, ele doar asigura supremaţia Constituţiei în limitele competenţei date de legiuitorul constituant.