Abrogarea toxicei OUG 13 intră în linie dreaptă (?) în Parlament

OUG 14, act normativ a cărui respingere în Parlament ar duce la reînvierea ordonanţei prin care Guvernul a încercat mutilarea Codului Penal, intră luni seara în dezbaterea Comisiei Juridice.
Liviu Dragnea in plenul Camerei Deputatilor
Liviu Dragnea in plenul Camerei Deputatilor (Eugen Horoiu/Epoch Times)

UPDATE. Comisia juridică a Senatului a dat undă verde legii de aprobare a OUG 14.

Potrivit HotNews.ro, au fost adoptate două amendamente care vizează completarea a două articole din cele reintroduse în Codul de Procedură Penală prin textul actului normativ.

* * *

Comisia juridică din Senat urmează să ia în discuţie luni seara, la ora 18.00, proiectul de lege de aprobare a OUG 14, actul normativ de abrogare a ordonanţei care a scos în stradă sute de mii de români, relatează Hotnews. Este de aşteptat ca tot în cursul acestei seri comisia să dea şi un raport pe OUG 14.

Odată adoptat de senatorii jurişti, raportul pe OUG 14 va merge în plenul Senatului, apoi ajunge în discuţia Camerei Deputaţilor, for decizional pe acest proiect, unde va fi votată în plen.

Potrivit sursei citate, iniţial, OUG 14 era programată să fie discutată marţi, însă a intrat în procedură accelerată după ce vineri Liviu Dragnea a făcut un apel, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, ca aceasta să fie adoptată cât mai repede.

Apelul lui Dragnea pentru urgentarea dezbaterii vine în contextul în care sute de mii de români cer, de zile în şir în stradă demisia Guvernului şi dispariţia liderului PSD de pe scena politică, în urma uriaşului scandal stârnit de adoptarea OUG 13 şi de tergiversarea tranşării situaţiei.

Mai merită menţionat că graba lui Liviu Dragnea s-a manifestat pe fundalul apariţiei în presă a unei stenograme din care reiese că luni, în şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului, deputatul USR Cristian Ghinea a propus discutarea în regim de urgenţă a OUG 14, iniţiativa acestuia izbindu-se de opoziţia aliatului lui Dragnea la guvernare, Călin Popescu Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne