A început rejudecarea unui activist proeminent din Bahrain

Un proeminent activist din Bahrain, care este în prezent în greva foamei, a participat la prima sa audiere în instanţă în scaun cu rotile şi înconjurat de personal medical, a relatat mass media.
O fată din Bahrain poartă o imagine a activistului Abdulhadi al-Khawaja, în prezent condamnat pe viaţă, care se află în greva foamei de peste 100 de zile. (- / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
23.05.2012

Un proeminent activist din Bahrain, care este în prezent în greva foamei, a participat la prima sa audiere în instanţă în scaun cu rotile şi înconjurat de personal medical, a relatat mass media.

Abdulhadi Al-Khawaja a ajuns marţi într-o instanţă din Manama şi s-a plâns că detenţia sa este ilegală, a relatat AFP.

"Am fost în greva foamei peste100 de zile şi sunt gata să-mi dau viaţa pentru libertate", a spus Khawaja.

"Continuarea detenţiei mele este o crimă", a fost citat Khawaja. "Opriţi acest proces fals".

Khawaja este rejudecat în faţa unei instanţe civile după ce a fost condamnat la închisoare pe viaţă.

Khawaja a fost condamnat în vara anului trecut pentru complot în scopul răsturnării monarhiei sunnite şi este în greva foamei din februarie.

Khawaja este unul din cei 21 de oameni condamnaţi în timpul protestelor în masă de anul trecut, care au fost inspirate de mişcarea primăvara arabă din alte ţări din Orientul Mijlociu. Dintre aceştia, şapte nu au fost capturaţi şi unul a fost eliberat de atunci. Cazul lui Khawaja, împreună cu cel al altor 12 bărbaţi care îşi ispăşesc sentinţele, este rejudecat.

"Audierea lui Khawaja a fost suspendată ... aşa că restul deţinuţilor pot vorbi (oferi mărturie) cu privire la tortură", a declarat Sayed Yousfi Almuhafda, un membru al Centrului pentru Drepturile Omului din Bahrain, pentru Reuters.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor