5 morţi, cel puţin 40 de răniţi în atacul terorist din apropierea Parlamentului britanic

Atacul ce a avut loc, miercuri, în capitala britanică s-a soldat cu cinci persoane ucise şi cel puţin 40 rănite, după ce un automobil a intrat în plin în pietoni, iar un bărbat înarmat a înjunghiat un poliţist în apropierea Parlamentului.
O persoană rănită în atacul din Londra din 22 martie 2017 este urcată într-o ambulanţă.
O persoană rănită în atacul din Londra din 22 martie 2017 este urcată într-o ambulanţă. (Carl Court/Getty Images)

Printre persoanele ucise se numară atacatorul, ofiţerul de poliţie înjunghiat de acesta, celelalte trei victime fiind pietoni loviţi de un automobil pe Westminster Bridge la distanţă foarte mică de clădirea Parlamentului.

“Recentul atac l-am declarat ca fiind un incident terorist, iar comanda antitero desfăşoară o investigaţie completă privind evenimentele de astăzi”, a transmis reporterilor Mark Rowley, ofiţer pentru combaterea terorismului în cadrul Scotland Yard.

“Atacul a început când un automobil care circula pe Westminster Bridge, a lovit şi rănit mai mulţi pietoni, inclusiv trei ofiţeri de poliţie”, conform autorităţilor.

În timpul incidentului, reporterii Reuters din interiorul clădirii Parlamentului au auzit sunete puternice iar la scurt timp au văzut un bărbat înarmat cu un cuţit şi poliţistul înjunghiat zăcând într-o curte din complexul Parlamentului.

Un fotograf a observat cel puţin 12 persoane rănite pe pod. În fotografiile acestuia se văd oameni întinşi pe jos, unii sângerând puternic, şi o persoană aflată sub un autobuz.

O femeie a fost salvatră din râul Tamisa, dar are răni serioase, au declarat autorităţile portuare londoneze.

Trei liceeni francezi, cu vârste de 15 sau 16 ani, s-au aflat printre cei răniţi în atac, au declarat oficialii francezi.

În plus, două persoane de cetăţenie română au fost rănite în atacul care a avut loc miercuri. Una dintre cele 2 persoane se află în continuare internată în stare gravă, iar cealaltă, care a fost rănită uşor în urma incidentului, a fost externată informează MAE.

Incidentul a avut loc cu ocazia primei comemorări a atacurilor comise de militanţii jihadişti în Bruxelles, unde au fost ucise 32 de persoane.