29 ani de Independenţă a RM. Dumitru Alaiba mulţumeşte celor care, în momente cruciale, au pus interesele ţării mai presus ca orice

Stema R. Moldova
Stema R. Moldova (gov.md)

La 27 august, Republica Moldova a serbat 29 de ani de independenţă. În acest context, deputatul PAS Dumitru Alaiba a ţinut să menţioneze într-o postare pe blogul personal că nu a transmis felicitări, ci mulţumiri tuturor celor care au declarat independenţa şi au făcut ca Moldova să reziste în toată această perioadă. Mai mult decât atât, parlamentarul a mulţumit şi celor care în momente cruciale, au pus interesele statului mai presus decât interesele şi frustrările proprii. „Ei sunt puţini. Foarte puţini”.

„Dar mai mult simt că vreau să le mulţumesc oamenilor. Celor care şi-au plătit impozitele timp de 29 de ani. Celor care, timp de 29 de ani, ne-au educat copiii şi ne-au tratat părinţii în şcoli şi spitale semiîntunecate, uneori fără apă şi fără căldură. Celor care au muncit şi muncesc din greu zi de zi. Celor care au votat la fiecare scrutin, nu contează pentru cine. Celor care nu au furat şi nu şi-au înşelat colegii, vecinii, prietenii, pentru a face un ban uşor. Celor care au refuzat să fure şi, pentru a nu se corupe, au trebuit să plece din ţară, dar le pasă şi îi doare, chiar şi după ani de zile printre străini.

Celor care şi-au riscat viaţa pentru această ţară. Celor care şi-au pierdut viaţa. Celor care au luptat pentru dreptate, aşa cum au simţit-o ei. Celor care au fost în stradă de fiecare dată când avea loc o următoare injustiţie. Celor care nu au acceptat nedreptatea din jur, chiar dacă au făcut-o în şoaptă, fără să iasă în stradă. Chiar şi celor în uniforme care, de ruşine, nu ne pot privi în ochi şi privesc în jos pe la proteste. Celor care, în aceşti 29 de ani foarte, foarte grei, în sărăcie şi mizerie, totuşi nu şi-au pierdut omenia, cumsecădenia, bunul simţ, nu au devenit câini unii cu alţii. Ei sunt mulţi”, se arată în mesajul de mulţumire a lui Alaiba.

Totodată, a mai menţionat deputatul PAS, ţara nu se termină odată ce oamenii părăsesc această lume. În acest sens, Alaiba le propune oamenilor să încerce să privească în viitor puţin şi să se întrebe în ce ţară îşi doresc să trăiască.

„Nu azi, pentru că va dura. Dar ce ţară ne dorim peste 10 sau 20 de ani? Cum ar trebui să funcţioneze ţara noastră peste 20 de ani? Chiar dacă peste 20 de ani unii din noi nu vom mai fi pe aici. Gândiţi-vă… Anul 2020 ne-a arătat cât de important este să ai o ţară care lucrează pentru oameni. Pentru că, o dată în ani şi ani, vine o năpastă peste noi. Şi atunci vrei să ştii că există un sistem care o să te apere, o să te ajute când îţi este cu adevărat greu, când ai pierdut locul de muncă, afacerea, locuinţa. Moldova nu este acum o aşa ţară.

Nu e o ţară a oamenilor mulţi. Avem o ţară frumoasă, cu oameni decenţi şi cumsecade. Aceşti oameni merită să trăiască în demnitate şi în prosperitate. Ei au îndurat mult prea mult, în linişte, uneori resemnaţi. Ei nici nu se mai plâng. Ei au obosit să ceară. Să aştepte. Să creadă. Să spere. O guvernare coruptă şi incompetentă nu va construi o ţară bună. De aceea e important să fim conduşi de oameni cinstiţi. Nu trebuie nici măcar să ne placă de ei prea tare. Trebuie doar să avem încrederea că ei nu ne fură şi că muncesc pentru ţară. Că ei sunt sinceri în dorinţa lor de a construi. Este un început sănătos”, a mai adăugat parlamentarul de la Chişinău.

De asemenea, acesta le-a dorit tuturor cetăţenilor Republicii Moldova ca peste un an, să se bucure de o guvernare cu adevărat pentru oameni, o guvernare bună, competentă, cinstită. „Haideţi să ne pregătim din timp şi să-i facem ţării noastre acest cadou la aniversarea de 30 de ani”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe