11 ţări vor furniza arme letale Ucrainei

Soldaţi ucraineni folosesc un lansator de grenade pentru a trage asupra unor poziţii ale separatiştilor în apropiere de Doneţk, 28 mai 2015.
Soldaţi ucraineni folosesc un lansator de grenade pentru a trage asupra unor poziţii ale separatiştilor în apropiere de Doneţk, 28 mai 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
05.06.2015

Ucraina a încheiat acorduri cu 11 ţări pentru livrarea de arme letale, conform unui raport analitic pentru discursul anual al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko susţinut în Parlamentul ţării, arată Agenţia rusă de ştiri Sputnik.

“Ucraina a încheiat acorduri cu 11 ţări în privinţa livrării de arme, incluzând arme letale. Un progres semnificativ în această privinţă a fost făcut de principalul nostru aliat, Statele Unite”, susţine documentul.

Documentul mai susţine că Ucraina are nevoie “doar de arme defensive pentru a-şi apăra teritoriul în faţa agresiunilor.”

În 13 mai, purtătoarea de cuvânt a NATO, Carmen Romero, a declarat că alianţa militară vestică nu poate aborda chestiunea trimiterii de arme către Ucraina.

În luna mai, Camera Reprezentanţilor a aprobat suma de 200 de milioane de dolari pentru livrarea de provizii şi arme către Ucraina. Această decizie fusese aprobată de asemenea de Comitetul pentru Servicii Armate din cadrul Senatului SUA. Cu toate acestea, şi în ciuda presiunilor din interior şi din afară, preşedintele american Barack Obama încă nu a decis să trimită arme letale armatei ucrainene.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor