Viktor Orban: Ofensiva inchizitorială împotriva Poloniei nu va reuşi niciodată

Ungaria îşi va folosi toate instrumentele pentru a-şi arăta solidaritatea cu polonezii aflaţi în faţa unei ofensive inchizitoriale a susţinut Viktor Orban, într-un discurs asezonat cu Soros şi cu promisiuni de menţinere a gardului antirefugiaţi.
Viktor Orban
Viktor Orban (THIERRY CHARLIER/AFP/Getty Images)

Budapesta va lupta pentru a apăra Polonia de "ofensiva inchizitorială" a UE, a susţinut sâmbătă premierul ungar, Viktor Orban, prezent la conferinţa 'Europa Centrală, un punct sigur!?', organizată în cadrul Universităţii de Vară 'Tusvanyos' de la Băile Tuşnad. Declaraţiile lui Orban sunt făcute în condiţiile în care Polonia continuă reforma curţii supreme, în ciuda protestelor de stradă şi a ameninţărilor cu sancţiuni ale Uniunii Europene, relatează hotnews.

"Ofensiva inchizitorială împotriva Poloniei nu va reuşi niciodată pentru că Ungaria îşi va folosi toate instrumentele din Uniunea Europeană pentru a-şi arăta solidaritatea cu polonezii", a declarat Orban la lucrările Universităţii de vară de la Băile Tuşnad.

Potrivit sursei citate, asemenea liderului polonez Jaroslaw Kaczynski, Orban a intrat şi el în ultimii ani în conflicte cu Bruxellesul, pe care l-a acuzat că nu respectă libertăţile democratice, Orban erijându-se într-un luptător pentru libertate împotriva extinderii puterii instituţiilor UE.

Premierul ungar a mai susţinut că alegerile parlamentare care vor avea loc anul viitor în ţara vecină au şi o 'miză europeană' şi a ţinut să declare că, prin măsurile luate, Ungaria a reuşit să înfrâneze valul de migraţie către Europa. În acest context, Orban a precizat că atât timp cât el va fi premier şi va conduce partidul de guvernământ, gardul ridicat la graniţa Ungariei 'va rămâne acolo unde e'.

Viktor Orban a mai declarat că 'se aud voci' potrivit cărora dacă socialiştii vor veni la putere în urma alegerilor de anul viitor, vor demola acel gard şi vor lăsa emigranţii să intre în Ungaria şi în Europa, ajutând astfel la procesul de amestecare a populaţiei autohtone europene cu cea musulmană.

De asemenea, premierul ungar a mai afirmat că există anumite 'puteri' care vor să slăbească şi să înlăture guvernul de la Budapesta pentru a putea elimina obstacolul din calea fluxului migraţionist şi a făcut trimitere directă la simpatizanţii magnatului George Soros şi la 'birocraţii de la Bruxelles'.

Viktor Orban a mai susţinut că "există un plan al lui Soros", care deja a început să recruteze voluntari pentru a-l implementa, respectivul plan vizând aducerea în Europa a unui milion de emigranţi din lumea musulmană şi repartizarea acestora între ţările membre ale Uniunii Europene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe