Ziua 167. "Fuga, fuga la pârnaie!" Strada îşi mută protestul la PSD

Indignaţi că Jandarmeria devine tot mai opresivă cu cei care manifestează contra corupţiei, aceasta în timp ce pe agenda guvernului a ajuns un proiect legislativ ce le-ar permite condamnaţilor penal să ajungă să conducă destinele ţării, protestatarii se pregătesc să iasă din nou în stradă.
Protest
Protest (Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: În jurul orei 21.30, mulţimea începe să plece din faţa PSD, după ce şi-a strigat îndelung "oful" de a trăi într-o ţară condusă de persoane cu dosare penale. Unul dintre ultimii prostestatari a "invocat" DNA, să vină să facă o deratizare.

Protest
Protest (Epoch Times)

* * *

UPDATE: Oamenii scandează puternic: ''Fuga, fuga la pârnaie!'', ''Dragnea şi ai lui, trădătorii neamului!'', ''Jos Carmen Dan!'', ''Ruşine, Carmen Dan!''

Protestatarii din prima linie formată în faţa PSD sunt legaţi unul de altul cu cătuşe. Tot o pereche de cătuşe se poate vedea şi pe poarta PSD-ului, agăţată acolo de manifestanţi. De asemnea, pe stâlpul porţii, deasupra siglei Partidului Social Democrat a fost fixată o fotografie a lui Soros, personaj invocat adesea de Dragnea ca forţa ocută din spatele mişcării #rezist.

Protest
Protest (Epoch Times)

Protest la sediul PSD
Protest la sediul PSD (Facebook, Ioana Toma)

* * *

UPDATE: Mulţimea a ajuns în faţa sediului partidului condus de Liviu Dragnea, unde se scandează puternic ''Pui de hoţi si de mafioţi'' şi ''Nu scăpaţi!'', ''Libertate'', ''Jos PSD, Jos comunismul'', ''DNA, să vină să vă ia!''. ''Noi nu suntem plătiţi de nimeni, am venit aici fiindcă suntem români!'', strigă un protestatar la portavoce.

Se aud în continuare scandările ''Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!'', ''PSD, ciuma roşie'', ''Decât dictator, mai bine golan'', ''Mai bine mort decât comunist'', ''Demisia'' , ''Vă vedem!'', ''Afară, trădători de ţară!''.

Protest
Protest (Epoch Times)

* * *

UPDATE: Protestatarii strânşi au pornit în marş spre PSD. În fruntea coloanei se află Cristian-Mihai Dide, cel mai amendat protestatar din Piaţa Victoriei. Cum la ultimul marş a fost luat pe sus de jandarmi, de data aceasta, pentru a le ''uşura'' munca şi pentru ca aceştia să nu-l mai tragă de haine, Dide şi-a prins mâinile la spate cu cătuşe. Mulţimea se deplasează pe trotuar însoţită de jandarmi. Se scandează în continuare ''PSD, ciuma roşie'', "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!", ''Justiţie, nu corupţie!''.

Protest
Protest

"Nici măcar nu vrem lucruri extraordinare, vrem lucruri decente. Să avem infrastructură, care nu este deloc pe ordinea de zi a Guvernului, vrem să nu murim în spitale, vrem să avem un sistem educaţional, hai nu ca în Suedia sau Norvegia dar măcar mai încolo, mai spre Germania, mai aproape de noi, măcar ca în Ungaria că şi ei o duc foarte bine, să fie lucruri normale, nici măcar nu vrem să curgă lapte şi miere, cum ne-au promis", declară un protestatar, înaintea plecării în marş.

"Nu s-a schimbat nimic din păcate, suntem tot cu ochii pe ştiri, la birou stăm cu ochii în calculator şi cu un ochi pe televizorul pornit sau pe Facebook. Şi acest al doilea Guvern Dragnea, din păcate, nu îşi vede de treburile ţării, de ce ar trebui să facă, pentru ce este plătit. Şi noi, cetătenii, cei care plătim taxe, în loc să ne vedem şi noi de treburile noastre, cum ar fi normal, într-o tară normală, trebuie să stăm aici şi să protestăm împotriva lor", adaugă un altul.

Protest
Protest (Epoch Times)

* * *

UPDATE: În jur de 200 - 250 de protestatari se strânseseră în Piaţa Victoriei în jurul orei 20.30, acuzând că în fruntea ţării s-a cocoţat "un grup mafiot", care a luat România în posesie. Drept dovadă, aservirea instituţiilor ţării, de la CCR care pronunţă pe bandă rulantă hotărâri în favorea corupţilor şi până la Jandarmerie care, în ultima vreme, mai mult ca de obicei, se străduieşte să pună pumnul în gură cetăţenilor, susţin protestatarii.

În Piaţă se aud scandările: ''PSD, ciuma roşie'', "Nu vrem să fim o naţie de hoţi!".

Protest
Protest (Epoch Times)

"Da, în seara asta, la fel ca în celelalte 166 de seri anterioare, suntem aici să mai apărăm puţinul rămas din libertatea şi din democraţia câştigate cu sânge în 1989. Cel mai prost este că ceea ce trăim acum nu este un coşmar ci este trista realitate. Acum am ajuns să fim victimele abuzului jandarmilor care nu ne mai lasă să protestăm, deşi conform Constituţiei României avem acest drept. Ne trezim cu amenzi, unele care vin acum în iulie pentru marşurile de la începutul lunii martie.....

Pe zi ce trece ne apropiem de ceea ce se întâmplă în Turcia, ni se pune pumnul în gură şi nu mai avem dreptul şi libertatea de a protesta împotriva corupţiei. Grupul infracţional care a pus mâna pe ţară vrea să ne bage din nou în negura dictaturii doar ca ei să scape neatinşi de justiţie. Nu-mi vine să cred după 27 de ani pe mâna cui a încăput ţara asta şi doar din cauza indolenţei unora de a nu ieşi la vot.

Eu, una, refuz să trăiesc într-o ţară în care să nu mai am dreptul la libera exprimare şi să mă mulţumesc doar că pot cumpăra "carne şi banane" dacă înţelegeţi la ce mă refer. Nu iau în calcul să plec din ţară, pentru mine singura opţiune viabilă este să scăpăm o dată pentru totdeauna de acest grup mafiot care are acum ţara în posesie, dar asta depinde în primul rând de noi, de societatea civilă care trebuie să se trezească şi să reacţioneze până nu va fi prea târziu!", transmite o protestatară.

Protest
Protest (Epoch Times)

La rândul său, un alt protestatar se declară indignat de faptul că s-a ajuns în punctul în care Dragnea nu mai are nicio jenă să declare că Parlamentul este arma sa:

"Este grav. Un condamnat penal s-a scăpat că Parlamentul este arma lui de luptă împotriva Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Nu cred că au fost făcute astfel de afirmaţii nici pe vremea lui Iliescu. Trăim momente de glorie ale corupţilor, care, fără nici o frică de lege au ieşit în faţă. Asta fie este o prostie de nemărginit, fie oamenii ăştia se cred deasupra legii. În ambele cazuri România are de pierdut. Dragnea inventează mori de vânt cu care să se lupte în timp ce el este deja în opoziţie cu propriul guvern numit în iunie.

Inventează conspiraţii şi trădări în timp ce el trădează România şi românii. Inventează hărţuiri cu dosare în timp ce el este propriul actor al acestor dosare. El împreună cu gaşca lui de mafioţi târăşte instituţii ale statului în mocirla corupţiei îndepărtând România de la traseul ei pro-european. CCR, Parlamentul, Guvernul, chiar şi forţe militare precum Jandarmeria au devenit bufonii corupţilor alături de acest saltimbanc ce îşi execută ultimul număr", spune protestatarul.

* * *

Pe Facebook s-a "sunat" mobilizarea pentru noi proteste care se doresc a fi de amploare. Programate să aibă loc duminică seara, protestele au fost anunţate la scurt timp după ce în presă a apărut informaţia că Guvernul pregăteşte un nou pachet legislativ (Codul Administrativ) care prevede - printre altele - că persoanele condamnate penal pot ocupa funcţii în Executiv odată ce a intervenit reabilitarea. De asemenea, protestatarii sunt indignaţi de faptul că în ultima perioadă - mai exact de când Liviu Dragnea a avertizat că va schimba foaia şi nu va mai întoarce celălalt obraz - participanţii la manifestaţii anti-corupţie s-au trezit legitimaţi, amendaţi etc.

Protest
Protest (Epoch Times)

În Capitală, protestul va avea loc începând cu ora 20.00, în Piaţa Victoriei, lângă Guvern. Iniţial se dorea şi plecarea în marş înspre PSD - partid acuzat că încearcă obstinat să legifereze hoţia - însă Primăria Capitalei a refuzat să avizeze marşul. De altfel, municipalitatea a refuzat şi să dea undă verde protestului de lângă Guvern. Informaţii aici. Proteste vor avea loc şi în alte oraşe din ţară, respectiv Timişoara, Constanţa, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Iaşi, Galaţi. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

"FAPTA I: Guvernul Tudose a elaborat un proiect de act normativ, numit Codul Administrativ. Proiectul prevede, printre altele, şi abrogarea legii care interzicea persoanelor condamnate penal să facă parte din Guvern.

Asta înseamnă că un borfaş, condamnat penal, va decide soarta românilor şi îi va reprezenta pe aceştia.

Dacă nu vrei ca viitorul să îţi fie decis de un condamnat, vino alături de noi şi cere, în gura mare, O GUVERNARE CURATA, o guvernare care să te reprezinte.

FAPTA II: Jandarmeria, la ordin, a făcut demersuri consistente să oprească protestele românilor împotriva guvernării ALDE-PSD. Trebuie să ieşim în stradă pentru a susţine DEMOCRAŢIA, democraţie care implică dreptul constituţional la libera exprimare. Da, orice român are dreptul să protesteze, să îşi arate nemulţumirea sau indignarea, prin protest", se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Protest
Protest (Epoch Times)

Reamintim în context că, la ultimul marş - organizat duminica trecută - participanţii au avut surpriza să vadă că jandarmii le interzic să meargă pe prima bandă şi îi obligă să circule pe trotuar. Tot cu acea ocazie un protestatar şi un jurnalist au fost ridicaţi de jandarmi iar ulterior unii dintre protestarii care sunt mai seară de seară în Piaţa Victoriei s-au trezit cu amenzi de la evenimente mai vechi. De asemenea, marţi seara jandarmii au descins lângă Guvern, legitimând şi avertizând cu amenzi.