Veteran american cu trei membre amputate lansează o campanie pentru ridicarea zidului de frontieră SUA-Mexic

Mioara Stoica
31.12.2018

alte articole

Donald Trump
Donald Trump (GoFundMe Brian Kolfage)
Mioara Stoica
31.12.2018

În doar trei zile, pagina "Noi, oamenii, vom finanţa zidul" a campaniei GoFundMe Brian Kolfage a avut încasări de peste 2 milioane de dolari de la peste 34.000 de oameni, cu scopul de a strânge 1.000 de milioane de dolari pentru construirea zidului de frontieră SUA-Mexic.

Veteranul militar american Brian Kolfage, căruia i-au fost amputate trei membre, mărturiseşte că preşedintele Trump este cel care l-a inspirat să strângă fonduri pentru zidul de frontieră SUA-Mexic. După ce a citit un articol scris de preşedinte în New York Post, el s-a întrebat de ce nimeni nu s-a ocupat de această problemă până acum.

"Dacă cele 63 de milioane de persoane care au votat pentru Trump se angajează cu doar 80 de dolari fiecare, putem construi zidul", scrie pe pagina campaniei sale. "Acest lucru echivalează cu aproximativ 5 miliarde de dolari şi, chiar dacă ajungem la doar jumătate din această cifră, este jumătate din zid. O putem face”.

Kolfage a scris pe pagina sa că această campanie lansată a ţinut legătura cu administraţia Trump, "pentru a asigura un cont sigur în care vor intra fondurile la sfârşitul anului".

„Ca veteran care a dat atât de mult ţării sale - până şi trei membre ale corpului meu – mă simt profund legat de această naţiune, pentru a asigura ca generaţiile viitoare să aibă tot ceea ce avem astăzi“, scrie pe pagina lui Kolfage. „Prea mulţi americani au fost ucişi de străini ilegali şi prea mulţi ilegali profită de contribuabili din Statele Unite, fără ca, la rândul lor, să aibă vreo intenţie să contribuie la dezvoltarea societăţii noastre“.

El a adăugat: „Democraţii vor să paralizeze acest proiect prin toate mijloacele posibile şi joacă jocuri politice pentru a se asigura că preşedintele Trump nu obţine victoria. Preferă să-l vadă pe preşedintele Trump căzând, decât să vadă America triumfând. Cu toate acestea, dacă putem finanţa o mare parte din acest zid, lucrurile se vor mişca şi Trump ar trebui să obţină mai puţini bani de la politicienii noştri".

Oficiali ai Casei Albe susţin că într-un fel sau altul, preşedintele Trump va obţine fondurile pe care le doreşte să construiască zidul de frontieră.

Kolfage este pensionar al Forţelor Aeriene ale Statelor Unite care a luptat în Irak. El a fost rănit la baza aeriană Balad într-un atac cu rachete în Operation Iraki Freedom din 2004. Potrivit site-ului Kolfage, un proiectil de 107 mm a explodat la doar un metru de el. Kolfage şi-a pierdut ambele picioare şi mâna dreaptă şi a avut nevoie de 11 luni de îngrijire şi terapie la Centrul Medical al Armatei "Walter Reed".

Kolfage a continuat să slujească în Forţele Aeriene încă câţiva ani şi a fost repartizat la baza aeriană Davis Monthan Air Force din Arizona ca manager de securitate al bazei. Kolfage este "militarul Forţelor armate aeriene cu cele mai grave leziuni care a supravieţuit oricărui război", spune site-ul său. Acum oferă prelegeri pentru a-i motiva pe ceilalţi şi a apărut de mai multe ori pe ştirile Fox News.

Kolfage a absolvit Şcoala de Arhitectură de la Universitatea din Arizona în 2014 şi în prezent este căsătorit şi are copii.

Casa Albă nu a răspuns imediat solicitării Fox News de a comenta ştirile. În această săptămână, Casa Albă a confirmat cifra de 5.000 de milioane de dolari pentru finanţarea zidului de frontieră, pe fondul blocării activităţii iminente a guvernului.

"Avem alte modalităţi de a ajunge la cele 5.000 de milioane de dolari pe care vom încerca să le obţinem prin Congres", a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Sanders, pentru Fox News.

Campania lui Kolfage nu este primul efort de colectare de fonduri pentru construirea zidului de frontieră. În septembrie, National Sheriff's Association a lansat un site dedicat donaţiilor. Până la jumătatea lunii decembrie, site-ul a colectat aproape 160.000 de dolari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor