Vasile Blaga: Susţinerea lui MRU la şefia SIE poate pune bazele unei noi majorităţi

Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
27.06.2015

Refuzând să-şi dea demisia, premierul urmărit penal al României, Victor Ponta, nu numai că sfidează poporul, dar face şi mult rău ţării, pentru că poate influenţa MCV-ul şi implicit aderarea la spaţiul Schengen, a declarat sâmbătă co-preşedintele PNL Vasile Blaga, citat de Agerpres .

"Situaţia în care se află România - unii spun că e criză politică, dar eu nu cred - i se datorează lui Victor Ponta. Îşi macină şi bruma de credibilitate datorită acţiunilor pe care le are sau nu le are zi de zi. Până şi colegii săi îl roagă să plece din conducerea partidului. Pe lângă faptul că sfidează poporul, face mult rău României. Este tot mai greu să intrăm în spaţiul Schengen şi să fim cetăţeni de rangul întâi. Nu trebuie legat MCV de aderarea la spaţiul Schengen, dar din consideraţiuni politice nu am reuşit până acum şi Ponta le dă apă la moară.

Nu îl declarăm vinovat, toţi beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, dar nu se poate să aibă un tratament diferit faţă de alţi colegi din Parlament sau de cetăţenii României. Nu poate minţi cu neruşinare în continuare. Nu el spunea că dacă începe urmărirea penală îşi dă demisia? Iată că nu o face. Va trebui să depunem toate eforturile, ca partid de opoziţie, cu acţiuni legale, ca să conştientizeze că nu este alt drum decât demisia, atât pentru binele României cât şi pentru partidul său", a precizat Vasile Blaga.

Liderul PNL a afirmat că susţinerea din Parlament pentru numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la şefia SIE poate pune bazele unei noi majorităţi.

"Ieri s-a anunţat că şedinţa birourilor permanente reunite va avea loc luni, la 13:30, deci s-ar putea merge la vot luni sau marţi. Suntem obligaţi să avem discuţii pentru majoritatea de care este nevoie pentru această numire. UDMR a anunţat că susţine numirea, la fel şi minorităţile şi cei cinci parlamentari care au rămas la PMP, şi UNPR prin vocea domnului Gabriel Oprea va susţine nominalizarea lui MRU ca director al SIE. Deci PSD este încercuit pe această temă, care poate fi şi baza unei noi majorităţi", a precizat Vasile Blaga.

La rândul său, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a amintit că liberalii din întreaga ţară vor începe, de săptămâna viitoare, campania de strângere a peste un milion de semnături pentru a cere demisia premierului Victor Ponta.

"Vrem să demitem un guvern toxic şi un premier compromis. Am credinţa că premierul va înţelege că trebuie să îşi dea demisia şi de aceea cred că nu va dura foarte mult campania noastră de strângere de semnături. România merită un premier mai bun, un guvern necompromis. Orice zi în care Victor Ponta rămâne la Palatul Victoria înseamnă mari pierderi pentru credibilitatea României. Interesul naţional trebuie să fie pus peste interesul personal al domniei sale", a declarat Alina Gorghiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor