Vanghelie, dezlănţuit: Ponta, Oprea şi Ghiţă au intervenit la Parchet în numeroase dosare

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Recent exclus din partid după mai bine de 20 de ani de activitate, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, nu se mai opreşte din dezvăluiri şi acuzaţii incendiare. Duminică seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, edilul a pus din nou tunul pe Victor Ponta, Liviu Dragnea, Sebastian Ghiţă şi Gabriel Oprea.

"Nimeni de la Ion Iliescu până la Adrian Năstase nu şi-a permis aşa ceva"

"Astăzi, se pare, că cei doi care au pierdut alegerile, Victor Ponta şi Liviu Dragnea, în loc să se analizeze pe ei înşişi şi disfuncţionalităţile care au existat la baza campaniei, erau aproape să dea pe alţi colegi afară din partid. Este vorba de europarlamentarul Ivan. Ei, astăzi, au vrut sa îl excludă din partid pentru simplul fapt ca şi-a anunţat candidatura. Eu cred că oamenii ăştia sunt pe un alt tărâm, iar din punct de vedere al lucrurilor penale, ei vor să facă restructurări şi reorganizări în partid. Păi să înceapă cu ei: Liviu Dragnea trebuie să plece din partid", a precizat Marian Vanghelie.

"Sunt foarte mulţi oameni de calitate, în partid, însă prin golăneala care au reuşit să o creeze, asupra partidului, au băgat frica în oameni. Uitaţi-vă la ce discurs: 'cine nu votează acest Guvern, se considera exclus'. Nimeni de la Ion Iliescu până la Adrian Năstase nu şi-a permis să spună aşa ceva, să jignească întreg partidul în ansamblu. Este proprietatea lui?", a continuat Marian Vanghelie, adăugând că este martorul unei mascarade care nu are nicio legătură cu reforma ci este doar o luptă de supravieţuire a lui Dragnea şi Ponta.

În dosarul Alina Bica nu este implicat numai Dragnea, ci şi Ponta, Ghiţă şi Oprea

Săptămâna trecută, Vanghelie susţinea că Liviu Dragnea ar fi implicat în dosarul de corupţie al fostei şefe DIICOT, Alina Bica, acest lucru confirmându-se duminică, odată ce jurnalistul Robert Turcescu, a publicat o ordonanţa DNA prin care procurorii au constituit un nou dosar pe numele fostei şefe DIICOT, Alina Bica, disjuns din cel al despăgubirilor de la ANRP.

Potrivit documentului respectiv, Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane de euro mită de la omul de afaceri Ioan Niculae prin intermediul vicepremierului Dragnea.

Marian Vanghelie susţine acum că nu doar Dragnea este implicat în acest dosar. Din cercul infracţional respectiv ar fi făcut parte şi Victor Ponta, Gabriel Oprea şi Sebastian Ghiţă.

Aranjamente la Parchet marca Ponta-Oprea-Ghiţă

"Nimeni nu vrea să discute de povestea reală. Vorbesc de aranjamentele pe care Victor Ponta le face la Parchet, cu Gabriel Oprea. (...) Se ocupă să facă dosare penale ale celor din partid şi celor din presă, care nu au fost alături de ei. Domnul Ponta cu domnul Gabriel Oprea. Se ocupă de o galerie de ziarişti şi de oameni politici, să le facă dosare penale. Pot să vă asigur că Oprea are câţiva procurori de casă pe care îi cheamă şi le dă ce au de făcut şi pentru cine trebuie să facă mandat. Există şi această formulă de procedură şi trebuie să o luaţi în seamă", a acuzat Marian Vanghelie.

Şi Sebastian Ghiţă, prietenul lui Victor Ponta, a avut numeroase intervenţii la Parchetul General, inclusiv la dosare aflate pe rol. Aceste intervenţii ar fi beneficiat de susţinerea lui Ponta şi ar fi fost fost fie în favoarea, fie împotriva unor politicieni sau oameni de afaceri, susţine Vanghelie, adăugând că este convins că DNA este la curent cu aceste intervenţii şi pregăteşte dosar în acest sens.

"Societatea, procurorii nu mai suportă, aceşti oameni vor spune, deci nu e prima dată, e vorba de mai mulţi ani. Le aduc aminte de perioada în care Ponta discuta despre cine ar trebui schimbat la DNA, aş putea face o istorie despre acest omuleţ care se dă liderul României. Ele (intervenţiile - n.red.) au început când s-au făcut propunerile pentru Parchetul General, DIICOT, DNA... acolo unde nu-i convenea dorea să schimbe anumite persoane, acolo unde îi convenea a încercat să folosească. Şi s-a folosit foarte uşor de Oprea şi Ghiţă", a declarat Vanghelie, susţinând că este pregătit să declare şi în faţa procurorilor tot ce ştie despre acest subiect, potrivit ziare.com.