Se aleg apele în PSD? Ponta explică de ce nu mai este Dragnea vicepremier

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a explicat duminică, zi în care CExN al PSD a votat formula noului guvern că Liviu Dragnea nu va mai fi vicepremier. Motivul? Dragnea, preşedinte executiv al PSD, se va ocupa mai mult de partid, a declarat Victor Ponta.

”Domnul Liviu Dragnea va renunţa la funcţia de vicepremier pentru că în perioada următoare se va ocupa mai mult de partid”, a explicat Ponta, citat de pesurse.ro.

Vestea că Dragnea nu va mai fi vicepremier vine în contextul reformei pe care vicepremierul susţine că o implementează în PSD, pentru a transforma partidul dintr-o formaţiune pe care mare parte a românilor o văd coruptă şi comunistă (drept dovadă votul din 16 noiembrie) într-un partid cu şanse la alegerile parlamentare din 2016.

Una din măsurile propuse de Liviu Dragnea, aparent pentru înlăturarea etichetei de corupţie lipită partidului, este că şefii de consilii judeţene, mulţi dintre ei cu doare penale care ţin prima pagina a presei, să nu mai fie şi preşedinţi ai filialelor judeţene de partid. Replica venită din teritoriu, de la baronii care altminteri finanţează PSD, a fost previzibilă: "principiul enunţat de Dragnea să se aplice şi la nivel central, iar vicepremierii şi premierul să nu mai aibă funcţie în partid."

"Principiul complet este că de la nivel judeţean, unde preşedintele de consiliu judeţean nu mai poate fi preşedinte de partid, să se meargă la nivel naţional: nici miniştrii să nu mai fie vicepreşedinţi la partid, nici vicepremierul să nu mai fie preşedinte executiv şi nici premierul să nu mai fie preşedintele partidului. Dacă vorbim de acest principiu pe echilibru, nu putem vorbi doar de unii. Acest principiu trebuie să funcţioneze de jos până sus", a declarat nimeni altul decât Marian Oprişan, şef al Uniunii Consiliilor Judeţene, preşedinte al CJ Vrancea, preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Vrancea, stâlp al partidului şi titular al unui dosar de corupţie tergiversat prin instanţe de opt ani.

Se pare că vicepremierul, prin "puterea exemplului personal", a arătat că în PSD, "toţi oamenii sunt egali" iar principiile funcţionează, aşa cum cere Oprişan, "complet." Ce exemplu va da la rândul său premierul Ponta, şef de Guvern şi preşedinte PSD, rămâne de văzut. Sunt însă şanse bune ca Liviu Dragnea sa fie viitorul preşedinte al partidului pe care îl "reformează" complet şi "de jos până sus."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne