Uniunea Salvaţi România ca şi intrată în cursa electorală. Nicuşor Dan face promisiuni

"Suspansul" ia sfârşit pentru USR şi susţinătorii formaţiunii - cele 200.000 de semnături pentru înscrierea în cursa electorală au fost strânse. Pentru evitarea oricărui risc, Nicuşor Dan îşi roagă însă susţinătorii să mai strângă încă 20.000 de semnături.
Nicusor Dan(USR)
Nicusor Dan(USR) (Florin Chirila/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi România a reuşit să strângă cele 200.000 de semnături necesare pentru participarea la alegerile parlamentare din decembrie, a anunţat, pe Facebook, liderul formaţiunii, Nicuşor Dan.

"În aceasta după-amiază am ajuns la 200.000 de semnături în sediu. MULTUMESC tuturor celor care au semnat şi mai ales tuturor celor care au strâns semnături pentru noi.

Pentru siguranţă, vă rog să mai strângem încă 20.000, pentru a evita orice risc la Biroul Electoral Central. Vă rog să continuăm să strângem până miercuri, iar toate semnăturile pe care le-aţi strâns sau le veţi strânge să fie trimise miercuri ca să ne ajungă joi. Vineri le vom depune la Biroul Electoral Central.", scrie, pe contul său de socializare fondatorul USR.

Odată cu anunţul strângerii semnăturilor, Nicuşor Dan promite că USR se va lupta în Parlament pentru că în viitor să nu mai fie nevoie de sute de mii de semnături pentru candidaturi.

"VĂ promitem că ne vom lupta în Parlament ca niciodată să nu mai fie nevoie de sute de mii de semnături pentru candidaturi. Chiar dacă, prin dumneavoastră, am reuşit să strângem semnăturile de data asta, ne vom lupta ca accesul cetăţenilor la viaţa publică să nu mai fie îngrădit prin astfel de măsuri.", scrie Dan.

Reamintim că numărul mare de semnături necesare pentru înscrierea în competiţia electorală este considerată atât de societatea civilă, cât şi de partidele mici şi de candidaţii independenţi drept o piedică în calea primenirii scenei politice şi o barieră prin care partidele mari încearcă să împiedice reformarea ţării.

"Noi nu trăim într-o democraţie, noi trăim într-o oligarhie a partidelor principale, PNL şi PSD, care împreună au votat această lege samavolnică. Partea proastă este că am fost numai zece oameni care am votat împotriva acestei legi electorale în 2015. Din păcate, preşedintele Iohannis a promulgat-o fără să spună absolut nimic despre o lege care totuşi este extrem de pernicioasă, pentru că nu există o altă ţară în Europa unde să fie nevoie de atât de multe semnături.(...) Este de o nedreptate strigătoare la Cer", declara recent, pentru Epoch Times, Theodor Paleologu, candidat independent la Parlament.

"Din nefericire, mediul politic este atât de toxicizat, iar această legislaţie electorală este cea mai restrictivă din lume! Va dau un exemplu: PNL şi PSD au făcut prevederi atât de feroce împotriva alternativelor politice încât au lăsat timp de antenă pentru independenţi 10 secunde pe zi! Ce arată asta?

Că PNL şi PSD vor să înlăture complet orice fel de alternativă, orice fel de voce care ar putea să le smulgă un mandat, vor să ia absolut totul, dar nu prin competiţie. Dacă ar fi o competiţie reală, în care să participe şi USR şi M10, şi dl Paleolgu şi eu şi alţi candidaţi şi la vot cetăţenii ar spune "nu, domnule, noi vrem PSD şi PNL, agenda lor ne-a convins", dacă ar fi un proces democratic prin care cetăţenii ar decide că vor în continuare PSD şi PNL şi atât, eu aş fi împăcat, asta a fost voinţa cetăţenilor, dar nu se întâmplă asta, noi suntem blocaţi înaintea intrării în competiţiei şi asta ar trebui să aducă şuvoaie de oameni pe străzi!”, declara, la rândul său, Remus Cernea, de asemenea candidat independent la Camera Deputaţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne