Tudose îşi ridică Facebook-ul în cap: "Am convingerea că românii aflaţi peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă"

"Mai bine vorbiţi despre campania de furt organizat pe care dvs. şi colegii dvs. de partid aţi pus-o în picioare!", îi transmite un cetăţean premierului, care vorbeşte despre minunatele oportunităţi pe care românii din disapora le vor avea dacă se întorc acasă.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Premierul Tudose susţine, într-o postare făcută duminică, pe Facebook, că ţara are nevoie tot timpul de oameni bine pregătiţi şi că românii aflaţi la muncă peste graniţe au de ce să se întoarcă acasă, mai ales că guvernanţii fac zilnic eforturi pentru ca România să fie atractivă pentru investitori.

Postarea lui Tudose care, aşa cum era de aşteptat, a stârnit multe comentarii, se doreşte a fi un răspuns către o româncă plecată din ţară, care îl întrebă dacă, în eventualitatea în care s-ar întoarce în România, ea şi soţul ei ar găsi locuri bine plătite de muncă în domeniul Sănătăţii şi respectiv în cel juridic.

"Doamna Maria Palliu are o întrebare foarte bună şi cred că interesează pe mulţi români care au ales sau au fost nevoiţi să muncească în străinătate. Mă întreabă "Dacă eu şi soţul meu dorim să ne întoarcem în ţară, putem găsi loc de muncă bine plătit? În Bucureşti? Eu în domeniul sănătăţii şi soţul meu ca jurist? Unde lucrăm câştigăm bine, dar sufletul ne este tot acasă, tot cu ţara noastră în suflet trăim pe aici. Îmi doresc să stiu dacă chiar se fac paşi spre a se oferi locuri de muncă bine plătite ca să ne putem întoarce? Mulţumesc pentru răspunsul dvs. Presupun că îl voi şi primi. Maria şi Ion Palliu..."

Ştiu că este greu în străinătate şi nu de bine aţi plecat din ţară, dar mă bucur că sufletul şi gândul vă sunt tot în România. Tot timpul avem nevoie de oameni bine pregătiţi în toate domeniile, dar mai ales în domeniul sănătăţii, unde am demarat o amplă campanie pentru a remedia problemele sistemice, inclusiv în ceea ce priveşte remuneraţia cadrelor (de la începutul anului, salariile au crescut cu 15% şi vrem să continuăm să le creştem - Legea salarizării unitare prevede creşteri salariale semnificative).

În ceea ce priveşte domeniul juridic, acesta este unul foarte dinamic, iar oportunităţile sunt numeroase, atât în mediul public, cât şi în cel privat, iar românii bine pregătiţi în domeniul juridic sunt esenţiali", scrie premierul.

Exponent al unui partid care a încercat să introducă impozit pe cifra de afaceri, taxă de solidaritate etc., Tudose mai susţine că autorităţle fac eforturi pentru a face ţara atractivă pentru investitori, care investitori iată, vor şi veni:

"Ne dorim şi facem zilnic eforturi pentru a avea o Românie atractivă pentru investitori. O mare firmă americană a început demersurile pentru afaceri aici. Este pentru prima dată în istoria acestei firme când mută spaţii de producţie de la societatea-mamă din SUA în altă ţară şi au ales România. Vor să facă investiţii colosale în ţara noastră (discutăm despre investiţii de aproape 10 miliarde de euro în următorii ani), să înfiinţăm o societate mixtă şi un transfer tehnologic de anvergură.

Mai mult, acum două săptămâni, o firmă recunoscută la nivel mondial a demarat o investiţie de jumătate de miliard de euro în România. Vorbim de locuri de muncă plătite mai bine decât media europeană.

România pe care vrem să le-o oferim familiilor şi copiilor noştri este una într-o continuă dezvoltare economică şi socială, iar lucrurile merg într-o direcţie bună (rata şomajului este la un minim istoric, puterea de cumpărare a câştigului salarial mediu creşte, exporturile sunt la maxime istorice).

Am convingerea că românii aflaţi la muncă peşte graniţe au de ce să se întoarcă acasă, iar experienţa şi cunoştinţele acumulate în străinătate sunt bine primite în domeniile dumneavoastră. Vă aşteptăm cu drag înapoi acasă şi avem încredere că împreună putem contribui la o Românie mai bună!", precizează Tudose.

Redăm câteva dintre comentariile stârnite de postarea lui Tudose:

"Ampla campanie pentru a remedia problemele din sănătate? Cred că glumiţi....sau vă bateţi joc prin răspunsul dat, cum aveţi obiceiul. Despre ce campanie vorbiţi? Despre aceea în care managerii de spitale sunt numiţi politic şi semnează contracte umflate cu firmele de partid? Sau despre acelea în care cadrele universitare din ce în ce mai slab pregătite, dar care ocupă şi funcţii de şefi de secţii şi care decid contra unor câteva zeci de mii de euro cine să ocupe un loc scos la concurs? Sau poate vorbiţi despre criza de materiale sanitare din toate spitalele din România? Despre lipsa mănuşilor, despre lipsa firelor de sutură, despre curăţenia făcută cu materiale de-o calitate îndoielnică în vreme ce colegii dvs. de partid cheltuiesc zeci de milioane de euro pe borduri şi vaporaşe achiziţionate prin contracte făcute cu dedicaţie? Sau vă referiţi la criza vaccinurilor care de câteva luni n-a fost remediată? Sau despre secţia de transplant pulmonar de la Sp. Sf. Maria care nici astăzi n-a fost acreditată deşi preastimabila dvs. colegă urlă ca din gură de şarpe că austriecii FURĂ plămânii românilor? Despre ce campanie de remediere vorbiţi, d-le Tudose? Mai bine vorbiţi despre campania de furt organizat pe care dvs. şi colegii dvs. de partid aţi pus-o în picioare!", îi transmite o persoană premierului.

"Până nu umblaţi la sistemul de management al performanţelor angajaţilor dea stat, unde să introduceţi indicatori privind satisfacţia publicului, gestionare de probleme sau similar, lenea, îngâmfarea şi sictirul tot departe vor ţine românii de ţară. Dacă nu deschideţi o autostradă de la Severin la Craiova, Piteşti la Sibiu, de la Feteşti la Brăila şi Iaşi, nici nu se vor gândi acele mari companii şa reloce proiecte aici sau alţii să facă investiţii. Iar cetăţenii săraci fie vor depopula ţara, fie vor sfârşi prin cârciumi, iar noi vom râde tâmp olteni de ardeleni, ardeleni de moldoveni şi brăileni de gălăţeni", scrie o altă persoană.

Domnule Tudose, când va fi gata autostrada Piteşti-Sibiu?", adaugă alta.

"Nu faceţi prostia să vă întoarceţi în ţară. Am revenit după 21 de ani de străinătate în România. După un an de zile de căutări am găsit de lucru nu în domeniul meu. Nu am relaţii, nu dau şpăgi, nu stiu să fur. Salariu net 1436 lei. Regret pasul făcut, am vrut ptr copil mai mult. În maxim 6 luni de zile vom pleca ptr totdeauna din România. Nu s-a schimbat nimic în ţară, din contra ... mai rău.
Cine doreşte mai multe detalii va voi trimite dovezi", scrie altcineva.

"De promisiuni ne-am săturat cu toţii!!!! Investiţi în Educaţie şi Sănătate că pierdem tot mai mulţi copii, tineri, părinţi şi bunici!!!! Natalitatea e în scădere, cine să mai dorească să nască vreun copil într-o ţară unde încă se moare de sărăcie, ASTA E REALITATEA! Cum să poţi face instruire şi să desfăşori un proces instructiv-educativ (nu mai vorbesc de performanţă!) cu elevi care vin la şcoală flămânzi??? Cum să operezi dacă nu ai mânuşi/ustensile sterile? Cum să te tragă gândul să te întorci într-o ţară pentru a-ţi petrece bătrâneţea aşteptând pensia când sistemul de pensii e în aer??? Despre ce vorbim!?? Tăiaţi salariile nesimţite putorilor care nu fac nimic pentru oamenii care i-au trimis în parlament! Tăiaţi milioanele de asistaţi social şi bolnavi închipuiţi şi finanţaţi o dată ce trebuie în ţara asta că plecăm cu toţii unde om vedea cu ochii!!!!", mai adaugă o româncă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne