Florin Cîţu: Atacul lui Tudose şi Mişa împotriva băncilor este populist, fără substanţă economică

Atacul Guvernului împotriva băncilor este unul populist, menit să mute discuţia de la dezastrul economic spre care se îndreaptă ţara, a apreciat senatorul PNL Florin Cîţu, fost economist-şef al ING Bank.
Florin Cîţu
Florin Cîţu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Premierul Mihai Tudose şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, au acuzat băncile că nu plătesc impozit pe profit, însă lucrurile nu stau deloc aşa, este vorba de un atac populist, fără substanţă economică, a afirmat vicepreşedintele PNL Florin Cîţu, într-o intervenţie la RFI.

"Sunt nişte declaraţii care fac parte din ceea ce am numit la începutul anului un atac împotriva sectorului privat. Liviu Dragnea la începutul anului ataca multinaţionalele în general. Apoi au fost atacurile în ceea ce priveşte multinaţionalele şi produsele româneşti. Acum este următoarea fază în care atacăm băncile, pentru că este un subiect care în România prinde. Sunt doar declaraţii politice, fără o substanţă economică", a precizat Florin Cîţu.

Ce efecte vor avea declaraţiile premierului şi ministrului de Finanţe despre bănci?

"Este clar că astfel de declaraţii îi vor face pe potenţialii investitori care vor să vină în România, în orice sector, să se gândească de două ori, să se uite în altă parte, în primul rând, acolo unde sunt primiţi mai bine. Mi se pare doar un atac populist, pentru a ascunde de fapt şi de a muta discuţia, pentru că de fapt aici despre asta este vorba, a muta discuţia de la deficitul bugetar, despre faptul că au fost tăiate investiţiile, faptul că s-au amânat creşterile de salarii promise şi aşa mai departe, într-un sector în care acum toţi discutăm despre atacul împotriva sistemului bancar", a replicat Florin Cîţu.

Reamintim că premierul a declarat recent că anumite bănci îşi externalizează profiturile, iar românii trebuie să ştie care sunt şi "să înţeleagă că dacă lucrează cu banca aia, ăia ne fură". La rândul său, ministrul de Finanţe a susţinut că 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne