Orban: PSD pregăteşte suprataxarea băncilor

Recent, premierul Tudose a acuzat băncile că au o "imaginaţie debordantă" în a-şi externaliza profiturile şi a ameninţat cu dezvăluiri. Acest atac al băncilor are, de fapt, în spate, intenţia de a suprataxa băncile, susţine liderul PNL.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

PSD pregăteşte o suprataxare a băncilor, a opinat liderul PNL, Ludovic Orban, la scurt timp după ce premierul Tudose s-a lansat în diatribe la adresa băncilor pe care le-a ameninţat că, dacă nu îşi schimbă politica, va publica date din care românii să înţeleagă că acestea îi fură.

"Partidul de guvernământ are anumite obiective imagistice dar are şi anumite obiective de natură fiscală. Pregătesc suprataxarea băncilor, acesta este obiectivul de natură fiscală. Obiectivul imagistic este atacul împotriva băncilor, dar este un atac laş pentru că, dacă vrei să spui, spui banca cutare nu a plătit impozit (...) trebuie să spui cu nume şi prenume", a declarat Orban, preluat de Agerpres, la România TV.

Orban a mai precizat că, şi dacă anumite bănci ar fi plătit impozit în conformitate cu legea, principala vinovăţie o poartă cei de la ANAF, care de ani de zile nu a mai făcut controale la bănci.

"Dacă băncile nu au plătit impozite în România în conformitate cu legea, principala vinovăţie este a celor de la ANAF, pentru că nu am auzit de controale de răsunet făcute de ANAF la vreuna din bănci în ultimii 5 ani. (...) Dacă este ceva care nu este legal sau dacă nu s-au plătit impozite, acest lucru nu este imputabil companiilor, ci este imputabil celor de la ANAF pentru că nu au aplicat legea sau este imputabil legii pentru că lasă portiţele legale pentru a permite reducerea impozitului", a explicat preşedintele PNL.

Reamintim că premierul Mihai Tudose a lansat un atac dur la adresa băncilor din România, ameninţând că, deşi ştie că "o va păţi", va publica nişte date din care românii să înţeleagă că băncile "îi fură". Potrivit premierului, care are "pe masă" un proiect de ordonanţă pentru modificarea Codului Fiscal ce vizează profiturile instituţiilor financiare, unele instituţii bancare au dat dovadă de „o imaginaţie debordantă de a-şi externaliza profiturile”. Astfel, din datele Finanţelor, ar rezulta că 31 din cele 46 de bănci din România au declarat că sunt în pierdere, neplătind impozit pe profit în ultimii cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne