Tudose: Epoca romantică s-a terminat! Băncile să înceapă să plătească impozite, nu să scoată toţi banii afară

În România, multe bănci nu au în mod oficial profit. Nu mai merge aşa, trebuie să înceapă să plătească impozite, a fost mesajul ferm transmis de premierul Mihai Tudose.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Băncile care activează în ţara noastră trebuie să înceapă să plătească impozite statului român, nu să scoată toţi banii afară, a atras atenţia vineri, la Realitatea Tv, premierul Mihai Tudose.

"M-am întâlnit cu câţiva dintre reprezentanţii acestor bănci, i-am întrebat dacă strămoşii lor au luptat la lupta de la Solferino, cea în urma căreia a luat fiinţă Crucea Roşie, nu prea au ştiut despre ce e vorba, recunosc, întrebându-i dacă fac misiuni de apostolat economic sau, poate, le dăm nişte bani. Nu poţi să fii o bancă şi să spui că 10 ani nu ai avut profit. Nu mai merge.

Am vorbit cu domnul ministru de Finanţe, le-am povestit şi lor că epoca romantică a luat sfârşit şi că poate ăştia cinci ani, 10 ani, în care au făcut şcoala la locul de muncă să înveţe cum să conducă o bancă sunt suficienţi şi ar fi cazul să înceapă să lucreze pe profit în sensul de a da şi nişte impozite statului român, nu de a scoate toţi banii afară", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, prim-ministrul a admis că nu toţi sunt în aceeaşi categorie, sunt şi bănci care "joacă corect".

"Repet, are totul o limită. Înţeleg că şi domnul ministru de Finanţe a avut o discuţie cu ei, o să mai aibă o discuţie, şi suntem la etapa în care să colorăm frumos, să vorbim frumos. Dacă nu merge aşa, ascuţim creioanele", a subliniat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne