Tudose: Schimbarea programului de guvernare, ceva normal. Unele lucruri trebuie să le adaptezi

România are nevoie de o strategie pe termen mediu şi, de ce nu, pe termen lung, nu doar pe câţiva ani, precum cea oferită de programul de guvernare, a opinat prim-ministrul Mihai Tudose.
Mihai Tudose
Mihai Tudose (Florin Chirila/Epoch Times)

Schimbările care au avut loc în programul de guvernare cu care PSD a câştigat alegerile parlamentare sunt "normale" şi ţin de "o adaptare la realitate", a explicat premierul Mihai Tudose.

"Fiindcă, dacă nu mai adaptam niciodată nimic, astăzi eram guvernaţi de sistemul penal, dacă vreţi, al legii celor 12 table de la români, sau la Codul lui Napoleon. Nu, în fiecare zi, unele lucruri le adaptezi. Dacă lucrurile se schimbă în jur, păi, te adaptezi şi tu un pic, te aşezi într-o poziţie care să-ţi maximizeze ţie şansele. E un program pe patru ani, principiile rămân. Noi am spus că vrem să crească România, românii mai bine, România un stat puternic, să reindustrializăm, să mărim nivelul de trai foarte mult pentru că avem un decalaj foarte mare faţă de partenerii din UE, un stat sigur, un stat respectat", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, premierul a explicat că programul de guvernare reprezintă o strategie pe termen scurt, de câţiva ani, însă nu este de ajuns.

"În ultimii ani, în epoca postdecembristă, singurul moment de uniune naţională pe un proiect a fost Declaraţia de la Snagov, când s-a stabilit că ne trebuie NATO şi Uniunea Europeană şi toate forţele politice merg în acea direcţie. Acum avem o strategie - e programul de guvernare - vreo doi-trei ani. Este un bun început, dar nu este suficient. Fiindcă asta e strategia partidului de guvernământ pe mandatul respectiv. Ar trebui ca pe baza acestei strategii să avem o strategie pe termen mediu şi, de ce nu, pe termen lung", a mai afirmat Tudose.

Uns premier al României, pesedistul susţine că cea mai mare provocare a sa în această funcţie este încercarea de a instaura normalitatea.

"A fi prim-ministru nu schimbă cu nimic nici metabolismul, îţi vin pantofii la fel de bine, costumul la fel de bine sau la fel de rău ca înainte. Nu se schimbă nimic. Eu cred că cea mai mare provocare în această funcţie este să rămâi normal şi să încerci să instaurezi normalitatea, fiindcă este un lucru care eu am constatat că ne lipseşte. Aşa am început şi să spunem noua viaţă de prim-ministru, făcând cumva lumină asupra problemelor cotidiene, că sunt de sănătate, vaccinuri, educaţie, economie", a precizat Tudose.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne