Tudor Chirilă: Dragnea a încălcat ordinea în partid. Doar Iliescu poate sa vorbească despre Mineriade

Tudor Chirilă
Tudor Chirilă (facebook.com)

Cetăţenii au obligaţia să facă politică, nu doar atunci când se duc la vot, ci tot timpul, susţine cântăreţul Tudor Chirilă într-un interviu acordat Europa FM, interviu în cadrul căruia artistul susţine ca pe Liviu Dragnea o să îl coste faptul că a catalogat protestele anti-graţiere de duminica trecută drept o mineriadă.

"Se alimentează ideea că un artist trebuie să stea în banca lui, să-şi vadă de treaba lui şi să nu facă politică. Şi aici ar trebui să operăm cu o distincţie: un om care-şi spune părerea vis-a-vis de lucruri care-l afectează în mod direct şi ţin de colectivitate, de comunitate şi de cetate… Eu cred că ceea ce se numeşte şi riscă să devină limbaj de lemn în societatea civilă înseamnă exact asta – faptul că îţi spui părerea, nu înseamnă că fac politică. Cetăţenii au obligaţia să facă politică, nu doar atunci când se duc la vot, ci tot timpul", a declarat Chirilă la Europa FM.

Totodată, Chirilă a ironizat faptul că Dragnea a asimilat protestele de duminica trecută unei mineriade, ironizându-l pe acesta că a uzurpat prerogativele lui Iliescu, singurul în măsură să vorbească despre mineriade şi lovituri de stat.

"Liviu Dragnea a încălcat ordinea în partid în mod flagrant şi pentru asta va plăti, pentru că în PSD există un singur om care poate să vorbească despre două aspecte: lovitura de stat şi mineriade. El este Ion Iliescu. Faptul că Dragnea a atins acest subiect spunând că protestele din stradă au fost o mineriadă, o să-l coste. Şi-a dat cu părerea unde nu se pricepe. Nu ştie să facă nici mineriade şi nici lovituri de stat. Eu ştiu că PSD-ul e un partid organizat. Acolo e o ierarhie – nu vorbeşti aşa, când vrei tu", a declarat cântăreţul.

Reamintim că Ion Iliescu a rămas în memoria colectivă drept şeful de stat care a chemat minerii pentru a-i asmuţi împotriva unor cetăţeni neînarmaţi, doar pentru a pune capăt oricărei lupte împotriva continuării comunismului în România. De altfel, de curând, fostul şef al statului a fost pus oficial sub acuzare pentru infracţiuni contra umanităţii în dosarul Mineriadei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne