"Animalelor, mi-e scârbă de voi" - Vicepreşedinte ALDE "face spume" la protestatarii din Piaţa Universităţii

Vicepreşedinte al partidului care, alături de PSD, semnează practic ordonanţa graţierii şi cea a mutilării Codului Penal, Cătălin Beciu i-a numit pe românii ieşiţi în stradă să apere justiţia şi statul de drept, animale şi cretini.
Cătălin Beciu
Cătălin Beciu (deprahova.ro)

UPDATE: Cătălin Beciu a vorbit pe persoană fizică, precizează conducerea ALDE, după ce insultele (fostului?) vicepreşedinte al formaţiunii au stârnit valuri de indignare.

”Dl. Beciu a avorbit pe persoană fizică. Dânsul s-a şi autosuspendat din funcţia de vicepreşedinte ALDE. A vorbit în calitate de cetăţean. Eu nu îmi asum declaraţiile făcute de domnul Beciu şi consider că, poate, a avut un moment de nelinişte”, a declarat vineri, pentru Mediafax, vicepreşedintele ALDE Gaţiela Gavrilescu.

***

Într-un discurs ce aminteşte de vremurile când Iliescu i se adresa unui jurnalist cu "Măi, animalule!" şi îi cataloga pe protestatarii anti-comunism din Piaţa Universităţii "elemente fasciste, drogaţi, cu un fanatism feroce", vicepreşedintele ALDE, Cătălin Beciu, i-a caracterizat pe cei ieşiţi miercuri în stradă să protesteze contra ordonanţei graţierii drept "nişte cretini" şi "animale", de care lui îi este "scârbă."

Cât despre protestul celor care au ieşit pe ger pentru a sancţiona tentativele PSD şi ALDE de a mina Justiţia, aceasta a fost, în viziunea lui Beciu, "prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România", relatează republica.ro.

Beciu a revenit ulterior cu o altă postare la finalul căreia spune că ”înainte să îmi analizaţi limbajul folosit în postare, la adresa manifestanţilor, vă atrag atenţia că m-au făcut mizerabil, prin scandări, la maximă audienţă, pe toate televiziunile”.

Redăm postarea iniţială a vicepreşedintelui ALDE, Cătălin Beciu, publicată de republica.ro:

Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă, din ultimii şaptezeci de ani, în România.

Au ieşit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii.

Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi la tratament uman.

Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară. Atât de scârbă încât aş ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă.

Doar că vreau să fiu sigur că pot să respect Constituţia, care vă garantează dreptul la viaţă...

Astăzi, nu sunt sigur.

Fac spume când văd nazişti.

Multe spume.

Jos Kovesi, Iohannis, Mungiu Micţiunedi şi, în general, jos cretinii şi naziştii!

Editez:

A, ştiu că limbajul nu-i politic.

Şi?

Sunt om de afaceri."

Finalmente, Beciu şi-a şters postarea, venind şi cu un mesaj explicativ.

"Am şters postarea care a făcut carieră pe facebook. Nu pe şest, ci pe faţă. De ce? Simplu: ca să nu mai fie invadate listele prietenilor", a scris Beciu.

Ulterior, cum protestele au continuat la Timişoara, Beciu nu s-a putut abţine să vină cu noi comentarii"

"Exact ca ieri...
De data asta, însă, nu mai comentez, ci întreb.
De ce să merg la puşcarie, cum strigă cetătenii din imagini? N-am furat nimic.
Păi, atunci de ce spun oamenii ăstia că fur, şi eu, la grămadă?
De ce îl ameninţă pe liderul unui partid?
De ce au doar ei dreptul de a jigni?
Şi, în general, de ce?
Renunţ la raspunsuri.
Şi la subiect..."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne