Traian Băsescu: "Irimescu ori are probleme la cap, ori ştie multe adevăruri şi trebuie investigate"

Unul dintre miniştri lui Cioloş susţine că i s-a povestit că, în ultimii cinci ani de mandat ai lui Băsescu, nu mai puţin de 35 de miliarde de euro ar fi fost scoşi din ţară în camioane şi trimişi în Elveţia. Fostul şef de stat îi recomandă premierului să îl pună puţin pe liber pe ministru.
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015
Traian Băsescu la Congresul PMP. 24 octombrie 2015 (Epoch Times România)

Premierul Dacian Cioloş ar trebui "să-l pună pe liber" pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a avea suficient timp să dea explicaţii în legătură cu declaraţiile sale referitoare la camioanele încărcate cu bani care au luat calea Elveţiei, a declarat duminică, la România Tv, fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Dacă omul acesta este de bună credinţă, ar trebui să facă un denunţ la Parchetul General sau la DNA, nu ştiu ce instituţie este competentă exact şi să aflăm dacă este vreo urmă de adevăr în ce a spus acest om. Ar trebui să spună care sunt băieţii care l-au informat, dacă nu cumva l-au intoxicat să-l facă să iasă să spună prostii.

Toţi cei responsabili ar trebui să suporte consecinţele legii dacă s-a întâmplat aşa ceva, dacă nu, până una alta, cel mai bun lucru ar fi ca dl premier Cioloş să-l pună pe liber puţin, să aibă timp să dea explicaţii la DNA sau la Parchetul General, de unde ştie care sunt argumentele şi noi toţi, suspectaţi de dânsul că am scos din ţară 35 de miliarde de euro, să ne ducem să dăm explicaţii fiecare, dar cu şefii de instituţii în frunte", a declarat Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia fostului preşedinte, Achim Irimescu "ori are probleme la cap, ori ştie multe adevăruri şi trebuie investigate". Legat de aceste acuzaţii, Băsescu consideră că ar trebui să aibă ceva de spus şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, sau fostul şef al Poliţiei, Petre Tobă, şeful vămilor şi cel al Poliţiei de frontieră.

În acelaşi timp, fostul preşedinte s-a declarat extrem de îngrijorat de "poziţia" premierului Dacian Cioloş în legătură cu declaraţia lui Irimescu referitoare la produsele care ajung în România

"Nu am cum să dau crezare afirmaţiilor dl. ministru Irimescu, iar dacă omul acesta are dreptate, Cioloş are o mare problemă cu mine, ca politician, şi Cioloş a ascuns.", a adăugat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne