Silvia Radu, noul primar interimar al municipiului Chişinău

Silvia Radu, noul primar interimar al municipiului Chişinău
Silvia Radu, noul primar interimar al municipiului Chişinău (Captură Foto / privesc.eu)
Maria Maevschi
06.11.2017

Primarul interimar al municipiului Chişinău, Nistor Grozavu a anunţat luni dimineaţă că a propus pentru funcţiile de viceprimar două candidaturi şi anume pe Silvia Radu, şi pe consilierul municipal Ruslan Codreanu. Totodată, Grozavu a menţionat că Silvia Radu a acceptat să preia şi interimatul primăriei Chişinău, specificând că dânsul ar fi fost de acord cu acest interimat din cauza situaţiei de criză în care s-a ajuns la primărie după arestul lui Dorin Chirtoacă.

„Vă anunţ oficial că dna Silvia Radu şi dl Ruslan Codreanu sunt numiţi viceprimari. Pe lângă cele două dispoziţii de numire a viceprimarilor, am semnat şi o declaraţie prin care am anunţat că mă retrag din funcţia de primar interimar. Voi rămâne în continuare viceprimar atât timp cât va fi nevoie de cunoştinţele şi experienţa mea.

În dispoziţia de numire a viceprimarului Silvia Radu este menţionat că aceasta va asigura interimatul de primar general în caz de absenţă sau imposibilitate de exercitare a funcţiei, în condiţiile în care şi Ruslan Codreanu a semnat o declaraţie prin care refuză să exercite interimatul de primar general. Dna Silvia Radu a acceptat să preia interimatul”, a declarat Nistor Grozavu în cadrul unei conferinţe de presă înainte de şedinţa săptămânală a serviciilor primăriei Chişinău din 6 noiembrie 2017.

La rândul ei, Silvia Radu a ţinut să-i mulţumească lui Nistor Grozavu pentru încrederea de a-i propune să preia funcţia de primar, viceprimar şi viceprimar interimar al municipiului Chişinău. Totodată, Radu a dat asigurări că a înţeles foarte bine tot ceea ce i s-a explicat şi „m-am gândit foarte bine înainte de a lua decizia să accept această funcţie”.

„Eu am acceptat responsabilitatea şi funcţia de viceprimar, fiind conştientă că această perioadă este o perioadă scurtă de timp, dar sunt sigură că experienţa şi conlucrarea atât cu dl Grozavu cât şi cu profesioniştii aflaţi la primărie ne va permite să iniţiem schimbări şi multe iniţiative care vor da soluţii la problemele chişinăuienilor atât pe termen scurt, mediu cât şi pe termen lung”, a afirmat noul primar interimar al municipiului Chişinău.

Amintim că Nistor Grozavu a fost numit în funcţia de primar interimar după ce a fost eliberat din arestul de 30 de zile la domiciliu, fiind învinuit, în dosarul parcărilor cu plată, de depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz, după ce a semnat contractul dintre Primăria Chişinău şi compania câştigătoare, fără acordul Consiliului Municipal Chişinău.

„Concert(at) si spectacol(-ulos)! Asa se preia primaria?! "Autonomie" locală: la primaria de Chişinău - administrare specială. Pe 2 ani?”, a scris pe contul său de Facebook, fostul viceministru al Finanţelor, Veaceslav Negruţa adăugând că ziua de luni a lui Nistor Grozavu nu ar fi tocmai cea mai bună, „n-a reuşit să se trezească, că trebuie deja să plece acasă. L-au luat prin surprindere. Parcă-i Lupu acum un an în urmă. Textu-i scris, calculele sunt făcute”.

Şi activistul civic, Valeriu Paşa a menţionat pe contul său de socializare că, Plahotniuc şi-a pus-o pe Silvia Radu primar interimar. „Am greşit însă perioada, credeam că va fi după referendum. Uite că acum totul a devenit foarte clar. Acum partidele de dreapta nu mai au nici un motiv, măcar formal, să boicoteze referendumul de pe 19 noiembrie. Acesta nu e un referendum despre demiterea lui Dorin Chirtoacă (care oricum o merită). Este referendum care va răspunde la o întrebare cu două opţiuni: "facem alegeri sau îi lăsăm oraşul lui Plahotniuc?"”, a subliniat Paşa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor