"Scrisoare către un preşedinte pierdut"

Sorin Roiban, un specialist IT stabilit în Palm Beach, Florida, i-a adresat o scrisoare deschisă preşedintele Klaus Iohannis în care îi reproşează acestuia că deşi şi-a recuperat "pas cu pas" ţara, i-a pierdut în schimb pe ei, pe românii stabiliţi în SUA care l-au votat la prezidenţiale.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

"Stimate domnule preşedinte,

Vă scriu aceste rânduri, care sunt în ultimă instanţă un ultim apel la bunăvoinţă, cu mare tristeţe şi cu profundă speranţă să ne înşelăm.

Numele meu este Sorin Roiban. Sunt specialist în domeniul IT, stabilit în Statele Unite din anul 1999. În Florida, aici, unde v-aţi petrecut vacanţa de iarnă, la soare. Vă scriu în numele meu, al familiei mele, cât şi al majorităţii sutelor de mii de români cu drept de vot stabiliţi în Statele Unite, integraţi şi apreciaţi în comunitate.

Invocăm această majoritate, Excelenţă, din considerentul că majoritatea am votat Klaus Iohannis preşedinte. Înţelegem că vă aflaţi la odihnă, într-o altă binemeritată vacanţă, din cele patru, după puţin mai mult de un an de mandat în care, pas cu pas, v-aţi recuperat România.

În schimb, Excelenţă, ne-aţi pierdut pe noi.

La 16 noiembrie am votat peste 17.000, dintre care 92 la sută pentru Klaus Iohannis. Am fi ieşit la vot, cu siguranţă, mult mai mulţi, dacă am fi beneficiat de mai multe secţii de vot.

în Florida, Excelenţă, suntem peste 30.000 de români. Am beneficiat de o singură secţie de vot. Cu siguranţă vă amintiţi ce ne-aţi promis, nouă şi tuturor celorlalţi români din diaspora, după ce aţi fost declarat câştigător. În pofida acelor promisiuni, vă informez, Excelenţă, că românii din diaspora vor fi reprezentaţi în legislativul ce va rezulta în urma scrutinului din toamnă de 2 senatori şi 4 deputaţi. mai bine zis, tot de 2 senatori şi 4 deputaţi.

Comparativ, vă informăm, Excelenţă, că judeţul Sibiu, unde vă mai sunt casele nepierdute în instanţă, va fi reprezentat de 3 senatori şi 6 deputaţi.

Excelenţă, suportăm că un ministru al Guvernului pe care l-aţi girat vrea să ne impoziteze banii câştigaţi. În cele din urmă, miliardelor trimise anual ACASĂ le mai putem adăuga ceva.

Excelenţă, răbdăm că mii, zeci de mii dintre noi se întorc ACASĂ de sărbători şi trec, an de an, prin acelaşi coşmar al vămilor aglomerate.

Excelenţă, ne deranjează prea puţin că am votat pentru un parlament cu 300 de reprezentanţi şi vom avea şi pentru următorii 4 ani unul cu peste 466.

Excelenţă, înţelegem că sunteţi prea ocupat şi preocupat, mult mai ocupat decât predecesorul preşedinte, care în 2 mandate a făcut ZERO concedii în afara României.

Ce nu înţelegem, ne deranjează şi nu răbdăm, Excelenţă, este că fugiţi de noi, pas cu pas.

Cum spuneam, sper să mă fi înşelat scriind aceste rânduri, motiv pentru care, Excelenţă, vă rugăm respectuos să ne faceţi onoarea unei întâlniri. Dacă nu acum, Excelenţă, poate cu ocazia următoarei vizite de iarnă în Florida.

Palm Beach, Florida, 5 ianuarie 2016"

Sursa: www.asociatiaromanilor.com