Scandalul noului Cod Fiscal: Rovana Plumb acuză PNL ca-şi reneagă votul dat în Parlament

Rovana Plumb (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)
Loredana Diacu
20.07.2015

Rovana Plumb i-a acuzat duminică pe liberali ca-şi reneagă votul dat în Parlament pe tema noului Cod Fiscal şi că riscă un moment important al României, "cel mai important din 11 ani", relatează B1 TV.

"Exact în perioada când guvernul Ponta pregăteşte actele normative care cuprind măsurile prin care se aduc către români beneficiile creşterii României, PNL au decis să le spună românilor că nu merită să beneficieze de reducerile taxelor, nu merită să plătească taxe mai mici, că nu merită să aibă preţuri mai mici în magazine şi o reducere cu 5 la sută. Puneau 5 la sută la TVA exact în ziua când se tăiau salariile.

Suntem în faţa unei uriaşe farse politice care îmi aduce aminte de doamna Anastase, care a fraudat voturile din Parlament la legea pensiei”, a declarat Rovana Plumb.

Liderul interimar al PSD a mai reamintit că 85 din cei 86 de liberali prezenţi la votul pe Codul Fiscal au votat pentru adoptarea acestuia şi a promis că pe site-ul partidului va fi postată lista cu numele acestora.

"Desigur, Alina Gorghiu nu a fost prezentă la vot, dar a declarat că PNL va vota pentru codurile fiscale. Ieri, Alina Gorghiu spunea că exclude o asumare de răspundere a guvernului. În numele cui vorbeşte Alina Gorghiu?

Cum să nu existe acord între partide când tocmai reprezentanţii partidelor din parlament au votat pentru adoptarea Codului Fiscal?" a mai declarat Plumb, în replică la o serie de declaraţii ale Alinei Gorghiu. Aceasta a susţinut că asumarea de răspundere din partea premierului pe Codul Fiscal "ar fi o bătaie de joc la adresa populaţiei din România, la adresa mediului de afaceri din România" în condiţiile în care Ponta nu are consensul forţelor politice.

"Nu este treaba noastră să le purtăm de grijă celor din PNL care se sinucid politic. Guvernul Ponta, guvernul României este obligat să ţină cont de votul dat în Parlament şi nu de opţiunile politice. Guvernul Ponta are toată legitimitatea deciziilor să promoveze şi să implementeze măsurile cuprinse în Codul Fiscal.”, a mai adăugat Plumb.

Reamintim că vineri, în pofida insistenţelor venite din partea coaliţiei de guvernare, preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge noul Cod Fiscal, deşi acesta a fost susţinut şi votat inclusiv de PNL, şi l-a trimis Parlamentului spre reexaminare.

Anterior acestei decizii, Comisia Europeană îşi exprimase, prin intermediul vicepreşedintelui Valdis Dombrovskis, îngrijorarea faţă de reducerea TVA, iar Banca Naţională a României şi Consiliul Fiscal se declaraseră, de asemenea, sceptici, în privinţa măsurilor de relaxare fiscală dorite de Guvern.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor