Rusia intensifică controalele la graniţă din cauza epidemiei de ciumă din China

Bacteria care produce ciumă
Bacteria care produce ciumă (Wikipedia)

O agenţie de protecţie a consumatorilor din Rusia a întărit măsurile de control la frontieră săptămâna trecută, după ce China a raportat un nou caz mortal de ciumă bubonică în nordul ţării.

Diagnosticul pus joi unui cioban din regiunea Mongolia Interioară a Chinei a confirmat bănuielile. Trei persoane din Mongolia Interioară au fost spitalizate pentru ciumă luna trecută în două cazuri separate legate de consumul de animale sălbatice.

Rospotrebnadzor, agenţia rusă pentru protecţia consumatorilor, a declarat joi că „a luat măsuri suplimentare” la punctele de control de la frontiera chineză pentru a reduce riscul răspândirii ciumei în Rusia.

"Rospotrebnadzor solicită cetăţenilor ruşi să ţină seama de acest lucru atunci când îşi planifică vizitele", a declarat agenţia.

Ciuma bubonică, cunoscută drept „moartea neagră” în Evul Mediu, este o boală extrem de infecţioasă şi adesea fatală, răspândită mai ales de rozătoare. De asemenea, are o variantă mortală numită ciuma pneumonică.

În această primăvară, Mongolia şi-a plasat graniţa cu Rusia sub carantină când un cuplu căsătorit a murit după ce a mâncat carne de marmotă, un caz despre care se crede că este legat de ciuma bubonică.

China a înregistrat ciuma pneumonică în Beijing, dar nu a dat amănunte despre modul în care a ajuns acolo şi eventuala răspândire a bacilului în mediul celui mai populat oraş.

Regimul comunist are o istorie de muşamalizare a epidemiilor grave cu potenţial pandemic. Cel mai recent caz a fost epidemia de SARS, un virus transmis prin aer, care a lovit China la începutul anilor 2000 şi a ajuns şi în America de Nord şi Europa după mai multe luni de muşamalizare din partea autorităţilor comuniste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură