Numărul victimelor provocate de MERS în Arabia Saudită ajunge la 480

Coronavirusul MERS
Coronavirusul MERS (AP Photo/National Institute for Allergy and Infectious Diseases via The Canadian Press)

Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu (MERS) a provocat o nouă victimă în Arabia Saudită, ridicând numărul total al victimelor în această ţară la 480, a raportat Ministerul saudit al Sănătăţii, conform agenţiei de ştiri Sputnik.

MERS a fost identificat prima dată în Arabia Saudită în 2012 şi ulterior s-a răspândit în alte ţări, inclusiv în Coreea de Sud, unde în 20 mai 2015 a izbucnit o epidemie care s-a soldat cu 36 de morţi şi 186 de persoane infectate. Totuşi, la sfârşitul lunii trecute, autorităţile sud-coreene au anunţat încetarea epidemiei fatale de MERS în Coreea de Sud.

Declaraţia publicată marţi de Ministerul Sănătăţii a confirmat moartea unui bărbat în vârstă de 71 de ani care locuia în capitala Riad.

În plus, au fost raportate 9 cazuri noi de infecţie cu acest virus. Astfel numărul total de victime în Arabia Saudită a ajuns la 480, iar numărul persoanealor infectate este de 1.115.

Boala face parte din familia de viruşi corona, care include răceala comună dar şi SARS. Virusul poate genera simptome precum febră, probleme respiratorii, pneumonie sau insuficienţă renală.

În prezent nu există un vaccin aprobat pentru MERS iar oamenii care suferă de boli cronice sau dispun de un sistem imunitar slab sunt expuşi unui risc mai ridicat de contractare a virusului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură