Numărul victimelor produse de MERS creşte în Arabia Saudită

(Captură Foto)

Numărul deceselor provocate de Sindromul Respirator din Orientul Mijlociu a crescut în Arabia Saudită. Oficialii locali ai sănătăţii au declarat că sunt îngrijoraţi pentru că ţara se pregăteşte să primească milioane de oameni pentru pelerinajul anual hajj, conform Deutsche Welle.

În ultima săptămână, autorităţile saudite au înregistrat alte 19 victime provocate de MERS.

Un total de 502 oameni au murit în Regat de când a apărut prima dată virusul în 2012.

Numărul de cazuri de infecţie cu MERS a crescut de asemenea la 1.171, conform website-ului Ministerului saudit al Sănătăţii.

Creşterea numărului de infecţii au forţat autorităţile sănătăţii să închidă săptămâna trecută camera de urgenţă a unui spital important din Riad după ce aproximativ 46 de oameni, inclusiv personal medical, au contractat virusul MERS.

În contextul în care Arabia Saudită se pregăteşte să găzduiască în septembrie peste 2 milioane de musulmani din întreaga lume pentru pelerinajul anual hajj la Mecca şi Medina, autorităţile saudite ale sănătăţii s-au declarat îngrijorate în privinţa siguranţei pelerinilor.

MERS a fost identificat prima dată în Arabia Saudită în 2012 şi ulterior s-a răspândit în alte ţări, inclusiv în Coreea de Sud, unde în 20 mai 2015 a izbucnit o epidemie care s-a soldat cu 36 de morţi şi 186 de persoane infectate. Totuşi, la sfârşitul lunii trecute, autorităţile sud-coreene au anunţat încetarea epidemiei fatale de MERS în Coreea de Sud.

Arabia Saudită este ţara cel mai puternic lovită de virusul MERS.

Boala face parte din familia de viruşi corona, care include răceala, dar şi SARS. Virusul poate genera simptome precum febră, probleme respiratorii, pneumonie sau insuficienţă renală.

În prezent nu există un vaccin aprobat pentru MERS, iar oamenii care suferă de boli cronice sau dispun de un sistem imunitar slab sunt expuşi unui risc mai ridicat de contractare a virusului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe