Ruladă fină din legume fierte cu ciuperci - apetisantă şi extrem de delicioasă

Odată ce veţi gusta această delicioasă ruladă, nu cred că vă veţi mai îndura să aruncaţi legumele fierte ce rămân de la prepararea supelor clare.
Ruladă din legume fierte cu ciuperci
Ruladă din legume fierte cu ciuperci (Maria Matyiku / Epoch Times)

Combinaţi legumele fierte în supa cu ciuperci, puţină brânză, câteva ouă, pătrunjel verde din plin şi puţin usturoi, şi veţi obţine o mâncare de o consistenţă fină, un gust intens şi o culoare deosebit de apetisantă. Se poate servi în foarte multe variante: ca aperitiv, sau alături de un piure de spanac, urzici, ţelină sau cartofi, ori alături de o mâncare de dovlecei sau fasole verde, asparagus, pilaf, sau ori altă combinaţie vă doriţi.

Ingrediente:

zarzavaturile fierte de la o supă clară, adică
500 g morcovi,
1 rădăcină de pătrunjel,
o ceapă mică,
o bucată de ardei,
o gulie (opţional)

20 g unt sau 2 linguri de ulei
1-2 cepe verzi,
100 g de ciuperci mici tăiate în felii,
1 căţel de usturoi,
4 ouă,
1 lingură de amidon de porumb,
2 linguri de brânză uscată sau caşcaval ras fin,
sare, piper după preferinţă,
o legătură de pătrunjel verde

Modul de preparare:

Cuptorul de încălzeşte la 230 C ( 450 F). Pentru copt se foloseşte o tavă mică de chec, care se unge cu puţină grăsime şi se tapetează cu hârtie de copt. Pentru a da ruladei o formă frumoasă, crestaţi colţurile de diagonală, astfel încât acestea să se poată suprapună uşor şi mula pe interiorul tăvii.

Legumele fierte de pun într-o sită şi se lasă la scurs, apoi se dau prin robotul de bucătărie/ blender, sau se zdrobesc bine cu o furculiţă până când devin ca o pastă.

Între timp se prepară ciupercile, folosind o crăticioară sau o tigaie de mărime obişnuită. Ceapa verde se taie în rondele mici, şi se sotează în 20 g unt sau 2 linguri de ulei cam 2 minute. Se adaugă ciupercile feliate, şi se gătesc aproximativ 5 minute. Se pune apoi usturoiul dat prin presă sau ras fin, se presară sare şi piper după gust, se amestecă bine şi se ia de pe foc. Se lasă deoparte să se răcească cam un sfert de oră.

Într-un castron se amestecă pasta obţinută din legumele fierte, ciupercile sotate, pătrunjelul verde mărunţit, 2 linguri de caşcaval ras fin sau altă brânză pe care o aveţi la îndemână, 4 ouă şi 2 linguriţe de amidon de porumb. Se amestecă bine până când compoziţia se omogenizează, apoi se adaugă sare şi piper după preferinţă.

Conţinutul se pune în tavă tapetată, se acoperă pe deasupra cu o bucată de hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 40 de minute.

Se recomandă ca pe grătarul de jos al cuptorului să se pună un vas cu apă fierbinte, iar tava să o coaceţi pe grătarul din mijloc. Aburii formaţi de la apă fierbinte previne uscarea sau crăparea ruladei.

După 40 minute, rulada se încearcă cu o scobitoare, dacă iese uscată, rulada este gata. De asemenea vei observa să rulada se desprinde uşor de pe pereţii tăvii.

Rulada se lasă în tavă cam 5-10 minute să se răcească, apoi se scoate, se feliază şi se serveşte. Este foarte bună şi delicioasă, fie că e servită călduţă său rece, depinde de preferinţe.

Vă dorim poftă bună!