Răufăcătorii cu gulere albe şi carnete de partid, cea mai mare ameninţare pentru ţară

Există mulţi lideri politici care par dispuşi să facă orice pentru bani, inclusiv să deschidă porţile cetăţii, iar asta este cea mai mare ameninţare actuală la adresa siguranţei naţionale, este de părere şeful inspectorilor lui Dacian Cioloş.
Mircea Valentin
Mircea Valentin (Facebook.com/Mircea Valentin)

La parada organizată în Capitală de Ziua Naţională ar trebui să defileze atât procurorii care apără ţara de infractori, cât şi membrii Corpului de Control al Prim-Ministrului, a declarat joi, pe contul său de Facebook, Mircea Valentin, şeful inspectorilor premierului Dacian Cioloş.

"Vorba lui Lucian Mîndruţă [jurnalist - n.r.], pe sub Arcul de Triumf ar fi trebuit să defileze şi procurorii care apără ţara de infractori, deoarece ameninţarea principală nu este în prezent cea militară, ci faptul că există mulţi lideri politici care par dispuşi să facă orice pentru bani, inclusiv să deschidă porţile cetăţii. Am scris despre asta mai demult, în contextul demersurilor pe care industria tutunului le făcea, cu succes, mai ales la Parlament, pentru a îşi susţine interesele, chiar dacă acestea erau profund imorale.

Aş adăuga, fără modestie, că şi colegii mei de la Corpul de Control al Prim-Ministrului ar fi meritat să se afle măcar pe la coada coloanei care a defilat, fiindcă şi ei fac acelaşi demers, de apărare a societăţii de răufăcătorii din administraţia publică şi companiile de stat, fără prea mare apreciere şi adesea pe salarii mai mici decât cei verificaţi", a precizat Mircea Valentin.

Din păcate, şeful inspectorilor lui Cioloş susţine că aprecierea pentru categoriile menţionate este slabă spre inexistentă şi asta se vede cel mai bine în astfel de momente de sărbătoare.

"Paznicii faţă de răufăcătorii cu gulere albe şi carnete de partid - cea mai mare ameninţare actuală la adresa siguranţei naţionale - nu şi-au găsit vreun loc în cadrul paradei care este menită să demonstreze şi forţa statului român în faţa duşmanilor", a adăugat Mircea Valentin.