Şeful inspectorilor lui Cioloş: Fără maşină de serviciu "la scară" pentru demnitari. E o chestiune simbolică

Angajaţii de la stat, fie ei "demnitari" sau funcţionari, nu trebuie să aibă maşină de serviciu "la scară", este de părere şeful inspectorilor premierului, Valentin Mircea.
Mircea Valentin
Mircea Valentin (Facebook.com/Mircea Valentin)

După ce a luat la verificări Regia Autonomă - "Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat" şi a descoperit o serie de nereguli, Corpul de control al prim-ministrului a propus reevaluarea activităţii şi analizarea necesităţii menţinerii obiectului de activitate al acestei instituţii. „Acum poate că înţelegeţi de ce am renunţat în urmă cu câteva luni la deplasările cu autoturismul pus la dispoziţie de către RAAPPS, în afara celor strict în interes de serviciu, în favoarea bicicletei, trotinetei electrice şi a metroului”, a subliniat şeful inspectorilor premierului, Valentin Mircea.

„Susţin în continuare că angajaţii de la stat, fie ei "demnitari" sau funcţionari, nu trebuie să aibă maşină de serviciu "la scară" şi că este cât se poate de firesc ca şi aceştia să se deplaseze către şi de la locul de muncă aşa cum fac şi ceilalţi cetăţeni.

Dincolo de costurile foarte mari pentru acest privilegiu, suportat de toţi cetăţenii, este o chestiune simbolică, suficient de importantă pentru ca actualul guvern să ia măsuri pentru schimbarea acestei stări de lucruri. Schimbarea este grea, dar schimbarea este posibilă”, a scris, pe contul său de Facebook, Valentin Mircea.

Şeful inspectorilor lui Cioloş susţine că îi pare rău că gestul său de a renunţa la plimbarea cu autoturismul de serviciu nu a fost urmat de mulţi dintre colegii săi de la Guvern.

„M-am pomenit ca bravul soldat Svejk, pornit impetuos la atac şi care constată că nu îl urmează nimeni. Deşi ciudăţenia este "1 şef = 1 autoturism", mai degrabă eu păream ciudat”, a precizat Valentin Mircea.

Pentru a citi sinteza raportului de control la sucursala RAAPPS care asigură autoturismele pentru Guvern şi alte instituţii publice şi companii cu capital de stat, intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne