PSRM iniţiază procedura de trecere la forma de guvernare prezidenţială

Unica soluţie de a scoate R. Moldova din statutul de stat capturat ar fi schimbarea radicală a sistemului de conducere, crede socialistul Vlad Bătrîncea.
Corneliu Furculiţă, Zinaida Greceanîi şi Vlad Bătrîncea - repr. PSRM
Corneliu Furculiţă, Zinaida Greceanîi şi Vlad Bătrîncea - repr. PSRM (socialiştii.md)
Ştefan Sârbu
28.10.2017

Reprezentanţii Partidului Socialiştilor (PSRM) au anunţat vineri lansarea Campaniei naţionale privind consultarea cetăţenilor în vederea trecerii Republicii Moldova la forma prezidenţială de guvernare.

„Oamenii nu mai au încredere într-un Parlament compromis şi corupt. Statul trebuie să fie condus de un preşedinte puternic, care va pune capăt corupţiei politice şi va face ordine în ţară”, a declarat Preşedinta PSRM, Zinaida Greceanîi în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acesteia, începând cu 28 octombrie, organizaţiile primare ale PSRM, membrii, activiştii şi susţinătorii partidului şi ai Preşedintelui R. Moldova, vor merge din casă în casă, de la apartament la apartament, pentru a consulta cetăţenii şi a colecta semnături pentru republica prezidenţială.

„Corupţia şi migraţia politică în Parlament a ajuns nu doar la cote alarmante, ci la cote imposibile. Deputaţii majorităţii de la guvernare nu mai sunt legitimi deoarece nu mai reprezintă platforma electorală votată de cetăţeni în 2014. Unica soluţie de a scoate Republica Moldova din statutul de stat capturat este schimbarea radicală a sistemului de conducere a acestui stat”, a concluzionat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

În context, liderul partidului a reamintit că la 6 octombrie, Consiliul Republican al PSRM, a aprobat o rezoluţie prin care a condamnat provocările împotriva Preşedintelui R. Moldova şi a decis că trecerea la forma prezidenţială de guvernare ar fi „dorinţa şi viziunea majorităţii cetăţenilor ţării”.

Socialiştii intenţionează să colecteze circa două milioane de semnături ceea ce ar constitui 70% din alegătorii ţării.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor