Maia Sandu: Educaţia este baza unei ţări prospere şi civilizate

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate a adresat o scrisoare Grupului G20 pentru sporirea investiţiilor publice în Educaţie la nivel global.
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20
Maia Sandu semnând scrisoarea adresată Grupului G20 (facebook.com/maia sandu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a semnat, alături de alţi foşti miniştri ai educaţiei şi şefi de guverne din alte ţări, membri ai Grupului Atlantis, creat recent cu sprjinul Fundaţiei Varkey, o scrisoare adresată Grupul miniştrilor finanţelor şi guvernatorilor băncilor centrale din 20 de economii ale lumii (Grupului G20) pentru a promova cauza educaţiei la nivel global şi, în mod particular, pentru a solicita sporirea investiţiilor publice în Educaţie.

”În Republica Moldova, îmbunătăţirea calităţii procesului educaţional presupune reluarea reformelor la toate nivelurile, dar, în primul rând, creşterea substanţială a salariilor profesorilor, restructurarea instituţiilor de formare iniţială şi continuă a cadrelor didactice şi finanţarea adecvată a acestor instituţii”, comentează liderul PAS pe pagina sa de socializare.

În concluzie, Maia Sandu atenţionează că Educaţia trebuie să fie în centrul atenţiei societăţii şi prioritate a guvernării în ţările care se vor civilizate şi prospere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe