Dorin Chirtoacă: PSRM, PCRM, PPEM şi PN - grupări politice ce apără interesele monopoliştilor locali

Consilierii municipali ai unor partide politice din Moldova nu doresc diversificarea produselor pentru a nu scădea preţurile, astfel că mai mulţi investitori străini ar fi nevoiţi să plece din ţară, afirmă Chirtoacă.
Magazin "Dedeman"
Magazin "Dedeman" (facebook.com)

Primarul suspendat al Capitalei Dorin Chirtoacă afirmă că reprezentanţii partidelor PSRM, PCRM, PPEM şi PN timp de un an de zile au refuzat de mai multe ori să examineze în comisii şi să aprobe proiectul de decizie pregătit de Primărie şi transmis Consiliului municipal Chişinău pentru ca “Dedeman” să poată proiecta şi începe investiţia şi construcţia. “Acum iată şi "rezultatul"! Aţi reuşit să alungaţi un investitor. Cine răspunde? La fel vă bateţi joc de mulţi alţii, inclusiv de cei de la Kaufland, sper să reziste”.

În opinia lui Dorin Chirtoacă, grupările politice menţionate ar apăra interesele monopoliştilor locali şi nu vor ca prin aceste investiţii să crească diversitatea produselor şi să scadă preţurile pentru consumatori.

Menţionăm că reţeaua românească de retail "Dedeman" care ar fi cea mai mare afacere antreprenorială românească a anunţat vineri că din cauza barierelor administrative, birocraţiei excesive şi lipsei de certitudine în privinţa unei decizii a autorităţilor municipiului Chişinău se retrage definitiv din proiectul investiţional demarat în Republica Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe