PSD-ul sub Dragnea, ajuns un nou PCR? Ponta lansează acuzaţii

Intrat în conflict deschis cu Liviu Dragnea, lui Ponta nu i se pare firesc ca atunci când îl critică pe Dragnea să iasă o tovarăşă de la partid şi să-l acuze că a atacat România.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul premier Victor Ponta a criticat luni seara, modul "monocratic" în care este condus PSD-ul, comparând actuala situaţie din partid cu PCR. Ponta a ţinut să precizeze că atât timp cât Liviu Dragnea va fi preşedintele formaţiunii, el nu va avea niciun rol în partid, deoarece nu se poate încadra într-o formulă în care "unul sigur le ştie pe toate", relatează Agerpres.

"Cât timp Liviu Dragnea va fi preşedintele PSD, eu nu voi avea niciun rol. I-am spus lui Dragnea că vreau să mă retrag din PSD şi atunci m-a căutat şi a zis: mai stai un pic. (...) Nu cred într-o conducere monocratică. (...) Nu fac parte din această echipă şi nu pot să înţeleg ideea de echipă în care unul le ştie pe toate. Dacă eu zic că nu-mi place ceva la Liviu Dragnea, nu trebuie să iasă vreo tovarăşă de la partid să spună că am atacat România. Dar ideea că dacă dau în Liviu Dragnea dau în fabrici şi uzine nu mi-a plăcut", a declarat Victor Ponta luni seara la TVR 1, comparând actuala situaţie din partid cu PCR.

Fostul premier a mai adăugat că l-a deranjat lipsa de angajare a responsabilităţii faţă de situaţia generată de Ordonanţa 13 şi a opinat că "Nu cred că un guvern în care totul se decide în altă parte poate să performeze."

Ponta a mai declarat că este în "relaţii excelente" cu preşedintele PSD poate tocmai pentru faptul că nu-şi vorbesc şi a relatat că primul său conflict cu Dragnea a fost când el era încă prim-ministru şi acesta era deja preşedintele PSD şi începuse să dea ordine.

"Cu mine în afara PSD va fi linişte în PSD, problema este dacă şi în România totul merge bine. Nu mă pot încadra într-un tip de conducere în care unul le ştie pe toate", a mai spus fostul premier social-democrat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne