Ponta pierde procesul cu soţul Alinei Gorghiu. Trebuie să scoată din buzunar 20.000 de lei

Acuzat cu câtva timp în urmă de fostul premier Victor Ponta de tentativă de corupţie, pe vremea când era ministru în Cabinetul său, economistul Lucian Isar, soţul Alinei Gorghiu, l-a dat în judecată pe "tânărul calomniator", iar acum a câştigat procesul în primă instanţă.
Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Fostul premier Victor Ponta a susţinut acum ceva vreme că, în timpul mandatului său, a primit o informare despre o tentativă clară de corupţie din partea celui care la vremea respectivă ocupa funcţia de ministru delegat pentru mediul de afaceri, Lucian Isar, motiv pentru care a dispus înlocuirea sa imediată.

În replică, soţul Alinei Gorghiu l-a acţionat în instanţă pe fostul premier şi i-a cerut daune morale de 100.000 de lei pentru calomnie.

Acum, Judecătoria Sectorului 2 i-a dat câştig de cauză şi l-a obligat pe Ponta să-i plătească suma de 20.000 de lei daune morale, însă decizia nu este definitivă.

De unde a plecat totul

În urmă cu mai bine de un an, la sediul DNA din Capitală s-a prezentat Lucian Isar, moment în care Victor Ponta a vorbit despre presupusa tentativă de corupţie de care s-ar face vinovat fostul său coleg.

"Nu cunosc în mod evident motivele chemării la DNA (a lui Lucian Isar - n.r.), însă pot să spun că în aproape patru ani de prim-ministru a fost o singură ocazie în care am primit direct informare de la instituţiile specializate ale statului despre o tentativă clară de corupţie din partea unui ministru - Lucian Isar (care a cerut avantaje personale de la un mare investitor american în schimbul sprijinului pentru implementarea unui proiect important în România)! Atunci i-am spus imediat şi lui Crin Antonescu de situaţie şi a înţeles - în câteva ore l-am înlocuit pe Isar cu Mihai Voicu. Probabil că cei care m-au informat pe mine au sesizat şi DNA. Din păcate există şi astfel de oameni", a afirmat atunci Ponta.

La scurt timp după declaraţiile sale, Isar l-a anunţat pe fostul lider PSD că îl dă în judecată pentru calomnie.

"Am vorbit în spaţiul public, de mai multe ori, despre cazuri dureroase pentru domnia sa, OMV, Roşia Montană, Rompetrol şi altele. Probabil că se simte exclus din dezbaterea publică, iar prezenţa mea la DNA, în calitate de martor, la o plângere pe care am formulat-o, i-a oferit pretextul de a mai arunca nişte mizerii în spaţiul media. Sau a reacţionat, preventiv, panicat. Nu ştiu şi nici nu mă interesează resorturile minciunilor sale. Îl anunţ pe tânărul calomniator că va trebui să apară în faţa instanţei, deoarece îl voi acţiona în justiţie. Oricum are deja experienţă cu instanţele. Un drum în plus sau în minus la tribunal nici nu va conta pentru domnia sa", a venit replica lui Isar.