Şerban Nicolae îi arată pisica lui Ponta: Trebuie să facem o analiză. Credibilitatea PSD ar putea avea de suferit

Om de bază în PSD, şeful Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, îi arată pisica fostului premier Victor Ponta, angajat într-un război deschis cu liderul social-democraţilor Liviu Dragnea.
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat),
Serban Nicolae(lider de grup PSD la Senat), (Florin Chirila/Epoch Times)

În contextul în care lideri cu "oarecare vizibilitate" lansează mesaje "care nu au legătură" cu activitatea PSD şi care îi pot afecta credibilitatea şi stabilitatea, se impune ca partidul să realizeze o analiză de ansamblu a situaţiei, a declarat miercuri, la Parlament, senatorul Şerban Nicolae.

Întrebat dacă declaraţiile recente ale fostului premier Victor Ponta au afectat imaginea partidului, Şerban Nicolae a replicat că este greu să facă el acum o analiză pe loc, însă ar trebui făcută.

"E greu să fac eu o analiză, acum, pe loc. Nu am făcut o asemenea analiză. Nu e o preocupare a mea, dar la un moment dat va trebui să facem o analiză de ansamblu la nivelul PSD, pentru că atunci când lideri importanţi, cu oarecare vizibilitate, lansează nişte mesaje care nu au legătură cu activitatea partidului, chiar dacă încearcă să o explice, chiar dacă încearcă să o nuanţeze, e posibil ca, la un moment dat, credibilitatea partidului, stabilitatea să aibă de suferit. Lucrurile astea le vom discuta, deschis, colegial. E într-un fel anormal să repetăm apeluri la maturitate pentru fiecare dintre liderii politici sau, mă rog, dintre cei care au o anumită vizibilitate în spaţiul public din partea PSD", a declarat Şerban Nicolae, citat de Agerpres.

Deşi o astfel de analiză nu este inclusă pe ordinea de zi a Comitetului Executiv Naţional al PSD de joi, liderul grupului social-democraţilor din Senat a explicat că nu este exclus să aibă loc discuţii pe această temă.

"Nu face parte dintre punctele de pe ordinea de zi a şedinţei Comitetului Executiv, dar asta nu înseamnă că nu pot apărea discuţii, că nu se va găsi vreun coleg care să ridice problema. Din punctul meu de vedere, nu găsesc nicio utilitate în ceea ce declară Victor Ponta. El a spus că replică la nişte atacuri. Nu mi-a făcut impresia asta. Mă rog, e greu de spus cine a dat primul. Dacă tot stăm să urmărim aşa să vedem cine a spus primul nu ştiu ce, pare neserios. Din punctul meu de vedere, sigur nu fac bine aceste dialoguri purtate prin intermediul declaraţiilor de presă sau prin mediul on-line PSD, care are cu totul altă răspundere mai ales în această perioadă, fiind partid de guvernământ. N-ai cum să discuţi în acelaşi timp şi de salarii şi de pensii şi de legea salarizării unitare şi să bagi şi nişte paraziţi legaţi de relaţiile personale, de nu ştiu ce partide de pescuit, sticle de vin şi alte asemenea", a afirmat, la Senat, Şerban Nicolae.