Prinţul Charles, aniversat la 65 de ani în India, este acum „pensionar”

Prinţul Charles de Wales aniversat la 65 de ani alături de ducesa Camilla de Cornall în Sri Lanka, la o recepţie organizată de British High Commission, 14 noiembrie 2013. (Arthur Edwards - Pool / Getty Images)
Mioara Stoica
15.11.2013

Charles este acum oficial un pensionar: Prinţul de Wales şi-a aniversat 65 de ani de viaţă, bifând o nouă limită în aşteptarea răbdătoare a rolului pentru care s-a născut.

Moştenitorul tronului din Marea Britanie, fiul cel mare al reginei Elisabeta a II, a sărbătorit joi, 14 noiembrie, împreună cu soţia sa Camilla, în India, unde se află în acest moment în cadrul unui tur de nouă zile. El va participa şi la deschiderea lucrărilor summit-ului şefilor de stat şi de guvern care va avea loc (săptămâna viitoare, de vineri până duminică) în Sri Lanka, la Commonwealth. Un eveniment care, de când s-a urcat pe tron în 1952, regina l-a pierdut doar cu o singură altă ocazie, ceea ce confirmă că puterea transferată prinţului în ultima vreme este din ce în ce mai mare.

Charles şi Camilla sunt în prezent în sudul Indiei, în Kerala, în luxosul Kumarakom Lake Resort, un centru spa "New Age" de 600 de euro pe noapte. Şi chiar în ziua de naştere a lui Charles, soţia sa Camilla a fost abordată de reporteri, la sfârşitul unui eveniment, într-un moment mai relaxat. Cu această ocazie a povestit unele detalii ale vieţii alături de prinţ: Ducesa de Cornwall a spus că acesta lucrează în continuu, aproape obsesiv: "Nu se opreşte niciodată din muncă, este adevărat. Este obositor. Nu contează ce zi este, el întotdeauna munceşte". Ea a adăugat că este foarte dificil să facă cadouri soţului ei. A mărturisit că acesta este un moment teribil pentru ea deoarece o aşteaptă alegerea nu numai a cadoului pentru ziua lui, dar, de asemenea, a celui de Crăciun.

"Vă mărturisesc că este cea mai complicată persoană din lume căreia să-i faci cadouri. Este bărbat şi aceştia toţi sunt fără speranţă. Petrec zile întregi să găsesc ceva cu adevărat special şi când îl deschide (Camilla imită gestul lui Charles care deschide cadoul), el spune numai "mulţumesc mult". Numai atât. Este chiar plictisitor", relatează agenţia AGI.

O singură notă pozitivă în sarcina dificilă a Ducesei: se pare că acum prinţului "îi place să facă o listă de lucruri pe care le vrea, aşa eşti mai sigur că nu greşeşti cadoul". Lui Charles îi place "să colecţioneze o serie de lucruri şi unele dintre acestea chiar foarte speciale". Ducesa a adăugat că a reuşit să găsească un porţelan adecvat în India (dar nu a dezvăluit tipul obiectului). Între timp, colaboratorii Prinţului Charles i-au făcut cadou acestuia un tort preparat special în bucătăria resortului exclusivist unde se află cuplul: era în formă de "free pass" pentru reţeaua de tramvai, acel "talon de gratuitate" pe care în Marea Britanie îl obţin toate persoanele peste 65 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor