Protest la Cotroceni. Sindicaliştii din industria auto şi din transporturi pichetează palatul

Seria protestelor continuă la Cotroceni. După angajaţii din apărare, agricultură şi învăţământ, a venit rândul celor din industria auto şi din transporturi să-şi expună păsurile în faţa Preşedinţiei.
Protest BNS la Cotroceni, 30 mai 2016.
Protest BNS la Cotroceni, 30 mai 2016. (Epoch Times)

Sindicaliştii din industria de autovehicule şi subansamble auto, precum şi colegii lor din transporturi, protestează joi în faţa Palatului Cotroceni, nemulţumiţi de lipsa investiţiilor din aceste sectoare de activitate, de nivelul salariilor şi de condiţiile de lucru, relatează Agerpres.

La protest participă, printre altele, Sindicatul Automobile Craiova, Sindicatul "Automobile România" şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare. Potrivit preşedintelui Blocului Naţional Sindical /BNS/, Dumitru Costin, în jurul orei 12,00, reprezentanţi ai sindicaliştilor vor depune la Preşedinţie o scrisoare adresată şefului statului, prin care îşi vor exprima nemulţumirea şi îngrijorarea faţă de modul în care Guvernul României, şi în special Ministerul Transporturilor îşi exercită atribuţiile în vederea punerii în aplicare a unor elemente cheie cuprinse în Strategia Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015 — 2019.

La rândul lor, reprezentanţii Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Transporturi /FNST Elcatel/ au o serie de şase revendicări, respectiv adoptarea proiectului de lege privind statutul personalului feroviar, respectarea legislaţiei privind termenele de aprobare a bugetelor de venituri şi cheltuieli din societăţile feroviare şi filialele acestora, eliminarea accizelor din preţul motorinei utilizate în sistemul feroviar şi asigurarea unei finanţări corespunzătoare din partea statului român pentru dezvoltarea infrastructurii de transport feroviar şi aducerea acesteia la standarde europene.

Reamintim că protestele la Cotroceni au început pe 25 mai, când sindicatele din industria de apărare au pichetat sediul Preşedinţiei, împreună cu organizaţiile sindicale din sector afiliate la Cartel Alfa. Au urmat sindicatele din agricultură, profesorii, care au ajuns ieri în faţa Palatului după un marş impresionant, iar vineri va fi rândul sindicatelor din energie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne