Emisiune TV franceză expune falsitatea unui raport de ştiri rusesc

Rusia îşi continuă asaltul propagandistic împotriva Uniunii Europene. Într-un nou raport de ştiri, Franţa este descrisă ca fiind cuprinsă de haos. În replică, o emisiune de televiziune franceză a expus natura înşelătoare a informaţiilor prezentate de raportul rusesc.
Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie în Paris, 17 mai 2016.
Ciocniri violente între manifestanţi şi poliţie în Paris, 17 mai 2016. (Captură Foto)

O emisiune televizată franceză a expus un raport de ştiri rusesc despre euroscepticii din Franţa ca fiind un cocktail de citate greşite şi falsificări de informaţii, conform Moscow Times.

Raportul de 12 minute difuzat la televiziunea rusă de stat la începutul acestei luni a descris o Franţă în haos. Raportul a surprins proteste stradale violente împotriva modificării Codului muncii şi migranţi care aparent ar fi ocupat o şcoală acoperită de graffiti din Paris. De asemenea, au fost intervievaţi o pensionară, care a susţinut că a rămas fără slujbă din cauza străinilor, şi o tânără femeie care a declarat că este speriată de migranţi.

La finalul raportului, liderul de extremă-dreapta Jean-Marie Le Pen a susţinut că aceste probleme sunt cauzate de Uniunea Europeană iar politicianul republican Bruno Le Maire a fost citat afirmând: “Trebuie să lucrăm mai mult cu Rusia. Viitorul Europei depinde de asta”.

Acest raport de ştiri a atras atenţia programului francez de ştiri şi entertainment Le Petit Journal, care a depistat majoritatea persoanelor intervievate şi le-au arătat modul în care au fost traduse cuvintele lor. Fiecare dintre cei intervievaţi a declarat că a fost citat greşit. Unii au susţinut că citatele atribuite lor au fost pur si simplu inventate.

În plus, Le Petit Journal a dezvăluit, de asemenea, că şcoala care a servit ca adăpost pentru migranţi a fost închisă în urmă cu cinci ani, cu mult timp înainte de începerea crizei europene a refugiaţilor, şi anume în 2015.

Raportul de ştiri a fost difuzat în cadrul unei emisiuni de ştiri de duminică, de maximă audienţă, la canalul de televiziune Rossia 1, unul dintre cele mai vizionate canale TV din Rusia. Prezentatorul emisiunii, Dmitri Kiseliov, a refuzat să comenteze în mass media rusă despre descoperirile făcute de Le Petit Journal.

Acest raport de ştiri este unul dintre numeroasele rapoarte similare difuzate la televiziunea rusă care descriu Europa ca disfuncţională, sufocată de migranţi şi lovită de nemulţumiri sociale. La începutul acestui an, un raport detaliat despre o fetiţă de origine rusă, care aparent ar fi fost răpită şi abuzată sexual de migranţi în Berlin, a fost de asemenea expus ca fiind un fals.

O ţintă frecventă pentru propaganda Kremlinului este Uniunea Europeană, care a aplicat sancţiuni împotriva Rusiei după ce aceasta a anexat peninsula ucraineană Crimeea şi a decis să ajute cu soldaţi şi arme separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei.

La o săptămână după difuzarea raportului despre Franţa, Kiseliov a difuzat un segment despre viitorul referendum din Marea Britanie privind rămânerea sau ieşirea ţării din UE. Raportul a exagerat în mod intenţionat că sunt mult mai mulţi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din blocul european.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe