Proiect de ţară: Mircea Geoană îşi vede noul PSD direct în Guvern

Mircea Geoana
Mircea Geoana (Epoch Times România)

Mircea Geoană şi-a reiterat marţi ideea că partidul pe care-l va înfiinţa este unica soluţie de care are nevoie ţara pentru a ieşi din marasm. Invitat la postul B1 TV, fostul Înalt Reprezentant al primului ministru, expluzat din PSD după ce Ponta a pierdut alegerile prezidenţiale, s-a declarat dornic să guverneze alături de PNL, susţinând cu liberalii un proiect de ţară.

”Putem să intrăm într-o majoritate, noul PSD, noul PNL, de tip german, cu un proiect de ţară convenit între stânga şi dreapta în care noi ne aducem contribuţia noastră, a angajaţilor, pe sănătate, pe locuri de muncă, pe lucruri de nedreptate socială, care sunt foarte mari", a declarat Mircea Geoană la B1 TV, insistând că o alianţa între cele două partide este unica soluţie.

"Este un proiect care are cele mai multe şanse de reuşită. Este singura soluţie dacă vrem să punem în practică un proiect de ţară trebuie să îi punem o temelie sănătoasă”, a mai adăugat Geoană.

Întrebat de ce ar merge PNL-ul la o guvernare paritară alături de partidul său, Mircea Geoană s-a declarat convins că Iohannis îşi doreşte un proiect de ţară care să fie susţinut de 91% din români şi că proiectul sau este unica soluţie pentru atingerea acestui scop."

Eu când spun un lucru îl spun. Îl cunosc pe Iohannis din 2009, şi îl cunosc că este un om care are un proiect ambiţios de ţară şi nu un proiect al PNL-lui.", a declarat Geoană.

Fostul Înalt Reprezentant al lui Victor Ponta a mai declarat că o alianţă între PNL şi noul PSD va face să dispară nevoia "de partide artificiale."

”Dacă cineva doreşte, liberalii, domnul Iohannis, colegii mei din PSD, să punem temelia unui proiect de ţară în care noua dreaptă şi noua stângă, noul PNL şi noul PSD, pentru o perioadă limitată de timp îşi dau mâna, după aceea vă garantez că în clipa în care ajung al un astfel de consens, nevoia de partide artificiale dispare şi putem intra în 2016 într-o regulă, cine ia un mandat de parlamentar în plus dă primul ministru, fără intervenţia preşedintelui”, a mai precizat Mircea Geoană, susţinând proiectul coaliţiei de tip german.

Geoană când spune, spune!

Reamintim că Geoană a lansat în forţă ideea unei "coaliţii de tip german" care să guverneze ţara în contextul vizitei Victoriei Nuland la Bucureşti. Lăudându-se cu vechea prietenie care îl leagă de diplomatul american, Mircea Geoană a afirmat că Statele Unite ar agrea nevoia unui nou început în România, sub forma unui nou guvern care să propună şi să implementeze un Nou Proiect Naţional.

O zi după declaraţiile lui Geoană despre marea coaliţie de tip german, Ambasada SUA la Bucureşti a emis un comunicat oficial în care dezminte afirmaţiile senatorului Mircea Geoană după vizita Victoriei Nuland la Bucureşti, cu privire la susţinerea americană pentru un nou Guvern.

„Adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, nu a făcut niciun fel de comentariu referitor la preferinţa pentru o anumită conducere politică în România. Aceasta este o chestiune care priveşte exclusiv poporul român”, a transmis Ambasada SUA, potrivit paginadepolitica.ro.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne