Ambasada SUA dezminte afirmaţia lui Geoană cu privire la susţinerea americană pentru un nou guvern

Adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, la întrevederea cu premierul Ponta.
Adjunctul secretarului de stat al SUA pentru Europa si Eurasia, Victoria Nuland, la întrevederea cu premierul Ponta. (Ambasada SUA la Bucureşti)

În urma întrevederii cu Victoria Nuland, Mircea Geoană a declarat ieri la TV că Statele Unite ar agrea nevoia unui nou început în România, sub forma unui nou guvern care să propună şi să implementeze un Nou Proiect Naţional.

Tot miercuri, Geoană a sintetizat într-o intervenţie telefonică la B1 TV, că discuţia dintre ei, ca ”oameni care ne cunoaştem de o viaţă deja”, au fost atât ”despre impresiile pe care [diplomatul american] le-a cules la întâlnirile importante pe care le-a avut” cât şi despre nevoia unei noi reguli în statul de drept în România, statul de drept, economie, lupta contra corupţiei, mai puţine ordonanţe de urgenţă. ”În esenţă vorbim despre nevoiau unui nou început şi o nouă regulă a jocului în politică, în economie şi în societate", a declarat Geoană pentru B1 TV, explicând şi care este soluţia pentru ca regula jocului să se schimbe.

Ambasada SUA la Bucureşti a emis, vineri, un comunicat oficial în care dezminte afirmaţiile senatorului Mircea Geoană după vizita Victoriei Nuland la Bucureşti, cu privire la susţinerea americană pentru un nou Guvern.

„Adjunctul secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Victoria Nuland, nu a făcut niciun fel de comentariu referitor la preferinţa pentru o anumită conducere politică în România. Aceasta este o chestiune care priveşte exclusiv poporul român”, a transmis Ambasada SUA, potrivit paginadepolitica.ro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne