PPDA solicită ca o stradă din Chişinău să poarte numele primului preşedinte al Parlamentului RM

Sigla Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr
Sigla Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (Epoch Times România)

După decesul primului preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, Alexandru Moşanu, la 7 decembrie a.c., Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) vine cu iniţiativa ca o stradă din municipiul Chişinău să poarte numele lui Alexandru Moşanu, care a fost şi academician.

„Declaraţia de independenţă este actul istoric legat pentru vecie de numele academicianului şi omului politic, celui care a prezidat lucrările Marii Adunări Naţionale din ziua proclamării Independenţei ţării. Incoruptibil şi vertical, va rămâne în memoria noastră drept un străjer al identităţii naţionale şi luptător pentru dăinuirea şi prosperarea neamului”, se arată într-un comunicat PPDA.

Primul preşedinte al Parlamentului a urmărit cu adâncă părere de rău, până în ultima clipă a vieţii sale, derapajele antidemocratice ale guvernării, eşuarea statului de drept şi sărăcirea continuă a moldovenilor.

„Lumea a fost adusă la sapă de lemn, oamenii sunt săraci, ei pleacă din ţara lor şi rămân oamenii bătrâni, oamenii bolnavi, copiii. Este o situaţie foarte tristă. Doar dacă ne vom orienta spre valorile democratice europene vom putea schimba ceva.

Dacă se fură miliarde, ce să mai vorbim? L-au băgat la puşcărie pe unul, dar restul? De ce stau în libertate? Oamenii săraci nu au posibilitate să gândească la politici înalte, ei o să vină la urnele de vot şi o să-i voteze pe cei care le vor arunca un covrig. Omul flămând este uşor de cumpărat, iar vinovaţi sunt cei care l-au adus la sapă de lemn”, declarase recent pentru presă Alexandru Moşanu.

Plecarea academicianului Moşanu dintre moldoveni este un motiv de tristeţe, dar şi o reamintire a misiunii pe care trebuie s-o îndeplinim, se arată în declaraţia PPDA. Nu avem dreptul moral să abandonăm stindardul dus cu atâta demnitate de Alexandru Moşanu pe parcursul întregii sale vieţi. Nu avem dreptul moral să lăsăm în umbra timpului unul dintre cele mai reprezentative nume din istoria contemporană a Republicii Moldova, unul dintre părinţii fondatori ai acestui stat.

În această ordine de idei, Partidul Platforma DA solicită autorităţilor centrale să păstreze vie amintirea lui Alexandru Moşanu, inclusiv prin conferirea numelui acestuia unei instituţii de învăţământ. „De asemenea, facem apel către autorităţile municipale să denumească o stradă centrală din Chişinău cu numele lui Alexandru Moşanu, eventual actuala Strada Academiei, pe care zeci de ani şi-a avut domiciliul regretatul savant şi om politic”, se mai arată în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe